eldiario.es

9

El Senat consagra el repartiment a l’antiga

El PP obté nou senadors, tres per província, el PSPV-PSOE dos i Compromís-Podemos un

El senador valenciano del PP Pedro Agramunt

El senador valencià del PP Pedro Agramunt

El mapa polític ha experimentat una sacsejada notable en aquestes eleccions generals. Això s’ha reflectit en un Congrés plural, sense majories clares. També en el repartiment d’escons a la Comunitat Valenciana. No ha passat el mateix amb el Senat. El PP, com a partit majoritari, ha reeditat el clàssic repartiment d’escons: tres per circumscripció i el quart per a l’oposició. Així, hi haurà nou senadors populars procedents de la Comunitat Valenciana, entre els quals el veterà Pedro Agramunt, davant de dos dels socialistes i una de Compromís-Podemos.

La novetat és l’escó de senadora obtingut per València per Dolors Pérez, que amb el 66% dels vots escrutats superava el seu company de candidatura, l’històric Josep Lluís Albinyana. L’espenta de Compromís en la província de València no ha permés al PSPV-PSOE, com sí que ha ocorregut a Castelló i Alacant, conservar l’escó de senador per aqueixa circumscripció, en la qual es presentava l’exsecretari general Jorge Alarte.

En tot cas, l’elecció referma la paradoxa que la llibertat que ofereix el mecanisme de llistes obertes que s’usa per a escollir els senadors (cada elector pot marcar fins tres dels candidats del conjunt dels partits) no opera en la pràctica, ja que els votants opten per actuar com si es tractara de llistes tancades, fet que distorsiona el resultat, ja que hi preval el bloc del partit majoritari.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha