Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els professors associats es planten contra la precarietat en la Universitat de València enmig de les eleccions a rector

Campus de Tarongers de la Universitat de València.

Laura Martínez

Aquest dilluns arranca l'aturada dels professors associats en la Universitat de València que exigeixen una millora de les seues condicions laborals. Aproximadament un 30% dels professors d'aquesta universitat són associats -tenen una altra professió al marge de la universitat-, una condició per la qual reben un salari notablement menor que la resta de personal -uns 5 euros l'hora, asseguren- mentre que la càrrega laboral és del 75% de les assignatures.

Els docents reclamen “igual salari a igual esforç” i, després de diversos intents de negociació amb la Conselleria d'Educació i el rectorat, van acordar el passat 18 de gener en assemblea una vaga indefinida revisable. La vaga arriba just després del període d'exàmens al gener i a un mes de les eleccions al rectorat.

Aquest tipus de relació laboral va ser l'as en la màniga d'algunes universitats per a esmenar els danys de la llei de reposició, que impedeix la contractació de professors nous; una fórmula barata per a completar la plantilla i el repartiment de classes.

La plataforma mantindrà la vaga fins que els presenten una oferta que atenga les seues demandes de “condicions laborals i salarials dignes”.

Etiquetas
stats