Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís manté la incògnita de si votarà pel candidat afí al PSPV per a dirigir À Punt

Alfred Costa.

Laura Martínez

València —

0

La comissió de radiotelevisió valenciana i l’espai audiovisual d’aquest dimarts en les Corts Valencianes haurà de decidir si dona un vot de confiança a Alfred Costa per a dirigir À Punt. La sessió parlamentària rebrà el candidat proposat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a rellevar Empar Marco, atés que el seu projecte és el més ben valorat pels consellers. Costa va rebre 6 vots de 10 en la tercera volta de la votació.

El candidat, cap actual d’emissions de la cadena pública valenciana, ja va manejar llocs de responsabilitat en l’extinta Canal 9. Quan va tancar RTVV, va ser regidor del PSPV a Torrent, fins que va superar les proves per al seu lloc de treball actual en la nova televisió pública.

La vinculació de Costa amb els socialistes fa dubtar Compromís de la idoneïtat del candidat, encara que en el partit reconeixen que va treballar amb més fermesa en la presentació del projecte. La coalició valencianista va rebutjar valorar el candidat quan es va conéixer la decisió del Consell Rector i decidirà al llarg d’aquest matí el sentit del seu vot. “A priori, volem veure el projecte, perquè no coneixem la persona ni el seu projecte; després sabrem si ens agrada o no”, va expressar Fran Ferri dijous passat en els corredors de les Corts.

El candidat necessita una majoria absoluta en la comissió parlamentària perquè el seu nomenament siga efectiu. En xifres, són 6 vots dels 11 diputats que formen la comissió de radiotelevisió valenciana. El PSPV hi té tres representants, Compromís, el PP i Ciutadans dos cadascun, mentre que Unides Podem i Vox en tenen un cadascun. Si els grups del Pacte del Botànic al complet fan costat al candidat, l’elecció està garantida; si els valencianistes rebutjaren el candidat, el PSPV podria buscar el suport de Ciutadans. De moment, la formació de Toni Cantó evita avançar quina serà la seua posició, encara que el seu representant en la comissió Fernando Llopis va aplaudir el candidat en conéixer-se. El diputat va felicitar el candidat, amb “un currículum suficientment poblat i interessant”, encara que va titlar el procés de selecció de “kafkià” i amb “trampes al solitari per a col·locar dos afins al socialisme”.

El PSPV confia en el vot de Compromís i recorden que el Consell Rector és un organisme independent, el criteri del qual no depèn dels partits. Per part d’Unides Podem-Esquerra Unida estan disposats a donar aquest vot de confiança a Alfred Costa, confiant en la decisió dels membres del Consell Rector. La formació considera que l’organisme és autònom per a decidir i que, en cas que hi haguera temptació política per part del director, el consell pot frenar-lo. De moment, prefereixen deixar que mostre el seu projecte al capdavant de la radiotelevisió pública.

Els consellers designats pels partits del Botànic no van votar de manera unànime en la sessió que va elevar Costa. Encara que la votació és secreta, dos consellers van canviar l’orientació del seu vot en la tercera votació i van passar de l’abstenció al suport. Tenint en compte els números, el resultat porta a la conclusió que es va fer indispensable la suma de forces dels consellers proposats pel PSPV i Ciutadans.

Etiquetas
stats