eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Sergi Pitarch

Sotsdirector d'eldiariocv.es. Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digital l'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 1973

Els empresaris i Correa situen el PP en la cúspide de la trama Gürtel

Segona jornada del judici i segon poal d’aigua freda per al Partit Popular. A mesura que avancen les sessions i es van mostrant les estratègies de defensa, les confessions i les autoinculpacions, la trama Gürtel està passant de ser –com afirmava María Dolores de Cospedal– una xarxa corrupta muntada contra el PP a convertir-se en una gran xarxa de generació de diners negres construïda i dirigida pel PP.

El segon dia de la vista oral de la branca valenciana del cas Gürtel pot ser clau. Dues de les quatre potes necessàries per a orquestrar la trama de finançament il·legal del PP assenyalen els dirigents del partit que va dirigir Francisco Camps com els responsables de coordinar els empresaris –pagadors i generadors dels diners negres a canvi de contractes públics– i als fins ara capitostos de la trama, els que van organitzar i van costejar els actes electorals amb els diners il·lícits recaptats.

Seguir leyendo »

Los empresarios y Correa sitúan al PP en la cúspide de la trama Gürtel

Segunda jornada del juicio y segundo jarro de agua fría para el Partido Popular. Conforme avanzan las sesiones y se van mostrando las estrategias de defensa, las confesiones y las autoinculpaciones, la trama Gürtel está pasando de ser -como afirmaba María Dolores de Cospedal- una red corrupta montada contra el PP a convertirse en una gran red de generación de dinero negro construida y dirigida por el PP.

El segundo día de la vista oral de la rama valenciana del caso Gürtel puede ser clave. Dos de las cuatro patas necesarias para orquestar la trama de financiación ilegal del PP señalan a los dirigentes del partido que dirigió Francisco Camps como los responsables de coordinar a los empresarios -paganos y generadores del dinero negro a cambio de contratos públicos- y a los hasta ahora cabecillas de la trama, quienes organizaron y costearon los actos electorales con el dinero ilícito recaudado.

Seguir leyendo »

Correa resol l'X de la Gürtel valenciana: “Ricardo Costa va ser qui ens va dir que facturàrem als empresaris els actes del PP”

Entre la  confessió dels empresaris i la declaració del capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, la cúpula del PP de Francisco Camps té molt difícil eixir indemne del macrojudici a la xarxa corrupta. Correa, que ja va confessar en un escrit abans de la vista oral, ha assenyalat als polítics com a culpables del finançament irregular i d'haver-los obligat a cometre els delictes.

“Pablo Crespo va venir molt enfadat a Madrid perquè li obligaven a cobrar els actes del PP als empresaris. Ell venia de la política i sabia que açò ens portaria problemes”, ha explicat Correa. Qui va prendre la iniciativa? ha suggerit la fiscal. Al que el líder de la trama ara a la presó ha respost amb rotunditat: “El PP”.

Seguir leyendo »

Correa despeja la X de la Gürtel valenciana: “Ricardo Costa fue quien nos dijo que facturáramos a los empresarios los actos del PP”

Entre la confesión de los empresarios y la declaración del cabecilla de la trama Gürtel, Francisco Correa, la cúpula del PP de Francisco Camps tiene muy difícil salir indemne del macrojuicio a la red corrupta.

Correa, que ya confesó en un escrito antes de la vista oral, ha señalado a los políticos como culpables de la financiación irregular y de haberles obligado a cometer los delitos.

Seguir leyendo »

Els empresaris de Gürtel: De negar-ho tot a assumir la culpa i pagar

Els nou empresaris que s'han autoinculpat en el cas Gürtel, i que en el seu moment van amenaçar amb denunciar els membres del PSPV que van portar el cas davant la Justícia, estan passant durant el matí d'aquest dimarts pel banc dels acusats. Tot està transcorrent segons el pla de la fiscal anticorrupció.

Els patrons que han declarat (Enrique Ortíz, Gabriel Batalla, José Francisco Bevià, Vicente Cotino i Enrique Gimeno) han reconegut els fets i han acceptat les penes de multes (entre tots sumaran al voltant de dos milions d'euros) per a evitar la presó.

Seguir leyendo »

Los empresarios de Gürtel: de negarlo todo a asumir la culpa y pagar

Los nueve empresarios que se han autoinculpado en el caso Gürtel, y que en su día amenazaron con denunciar a los miembros del PSPV que llevaron el caso ante la Justicia, están pasando durante la mañana de este martes por el banquillo de los acusados. Todo está transcurriendo según el plan de la fiscal anticorrupción.

Los patronos que han declarado (Enrique Ortíz, Gabriel Batalla, José Francisco Bevià, Vicente Cotino y Enrique Gimeno) han reconocido los hechos y han aceptado las penas de multas ( entre todos sumarán alrededor de dos millones de euros) para evitar la cárcel.

Seguir leyendo »

Els empresaris que van finançar la Gürtel confirmaran el seu pacte amb la fiscal després de pagar uns dos milions en multes

Els empresaris valencians que han reconegut que van finançar al PP valencià en les campanyes electorals del 2007 i 2008 faran efectiu aquest dimarts el pacte a què van arribar amb la Fiscalia Anticorrupció abans d’iniciar-se el judici oral en l’Audiència Nacional. Reconeixeran el delicte electoral i el continuat de falsedat per evitar la presó. La primera part de l’acord ja s’ha complit per tal com han depositat entre tots al voltant de dos milions d’euros corresponents a la multa que els commuta la pena de presó, segons fonts jurídiques.

Els empresaris penedits seran els primers a declarar en la segona jornada del judici que arranca després de l’atziac primer dia per a les defenses en què el jutge no ha acceptat ni una sola de les qüestions prèvies dels acusats. El magistrat ha tombat tant la petició de la prescripció de delictes com l’anul·lació de les escoltes telefòniques, així com també les gravacions aportades per José Luis Peñas, el regidor del PP penedit que va ajudar a l’inici de la investigació.

Seguir leyendo »

Los empresarios que financiaron la Gürtel confirmarán su pacto con la fiscal tras pagar unos dos millones en multas

Los empresarios valencianos que han reconocido que financiaron al PP valenciano en las campañas electorales de 2007 y 2008 harán efectivo este martes el pacto al que llegaron con la Fiscalía Anticorrupción antes de iniciarse el juicio oral en la Audiencia Nacional. Reconocerán el delito electoral y el continuado de falsedad para evitar la prisión. La primera parte del acuerdo ya se ha cumplido al haber depositado entre todos alrededor de dos millones de euros correspondientes a la multa que les conmuta la pena de cárcel, según fuentes jurídicas.

Los empresarios arrepentidos serán los primeros en declarar en la segunda jornada del juicio que arranca tras el aciago primer día para las defensas en el que el juez no ha aceptado ni una sola de las cuestiones previas de los acusados. El magistrado ha tumbado tanto la petición de la prescripción de delitos como la anulación de las escuchas telefónicas así como las grabaciones aportadas por José Luis Peñas, el concejal del PP arrepentido que ayudo al inicio de la investigación.

Seguir leyendo »

El jutge de Gürtel rebutja les peticions dels acusats: Els delictes no han prescrit i les escoltes són legals

El magistrat que jutja el presumpte finançament irregular del PP valencià no ha acceptat les peticions dels acusats en considerar que els delictes no han prescrit i que les escoltes són legals. El jutge ha assegurat entre les protestes dels advocats defensors: “No hi ha indefensió per als acusats". "Són vostès extremadament pertinaços", ha dit el magistrat per a apuntar posteriorment: "És la tercera vegada que plantegen les mateixes qüestions prèvies”.

Així, en cinc minuts ha despatxat totes les qüestions prèvies amb el corresponent empipament de les defenses, que han protestat iradament. D'aquesta manera, ha validat les escoltes en la presó i els àudios que va aportar inicialment el regidor del PP José Luis Penyes.

Seguir leyendo »

El juez de la Gürtel valenciana no acepta las peticiones de los acusados: los delitos no han prescrito y las escuchas son legales

El magistrado que juzga la presunta financiación irregular del PP valenciano no ha aceptado las peticiones de los acusados al considerar que los delitos no han prescrito y que las escuchas son legales. El juez ha asegurado entre las protestas de los abogados defensores: “No hay indefensión para los acusados". "Son ustedes extremadamente pertinaces", ha dicho el magistrado para apuntar posteriormente: "Es la tercera vez que plantean las mismas cuestiones previas”.

Así, en cinco minutos ha despachado todas las cuestiones previas con el correspondiente enfado de las defensas, que han protestado airadamente. De este modo, ha validado las escuchas en la cárcel y los audios que aportó inicialmente el  concejal del PP José Luis Peñas.

Seguir leyendo »