Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú seria segona força després de CiU a l'Ajuntament, segons un sondeig de La Vanguardia

Colau, en la presentació de la seva llista.

EFE

Barcelona —

La candidatura Barcelona en Comú, liderada per Ada Colau, irromp amb força en el panorama municipal barceloní. Segons una enquesta que publica avui La Vanguardia, s'alçaria amb el segon lloc en les eleccions de maig, amb 10 regidors, només superada per Xavier Trias, que tot i retrocedir a 11 o 12 regidors (ara compta amb 14), seguiria sent la força més votada.

D'acord amb l'enquesta, el PP manté el tercer lloc (6), el PSC se situa en el quart (5), molt proper a ERC (4-5), Ciutadans n'obtindria 3 i la candidatura de la CUP lluitaria per entrar amb un o dos regidors.

Si aquest escenari es compleix, la fragmentació de forces deixarà un Ajuntament difícil de governar. Cal tenir en compte que la majoria del consistori es troba en 21 representants.

Respecte a la valoració dels líders, encapçala la llista Ada Colau, que obté una puntuació de 6,17; seguida de Trias (CiU), amb un 5,47 i d'Alfred Bosch (ERC), amb un 5,45; mentre la resta no aconsegueixen aprovar: Carina Mejías (Ciutadans), amb un 3,6, i Alberto Fernández Díaz (PP), amb un 3,46.

Quan es pregunta per qui vol que sigui alcalde de Barcelona, Xabier Trias és el favorit (30%), seguit de Colau (25,3%), Bosch (9,1%), Fernández Díaz (4,6%), Jaume Collboni (3,2%) i Mejías (0,6%).

Etiquetas
stats