eldiario.es

Menú

Desmond Tutu i Pérez Esquivel, signants d'un manifest que demana deixar votar als catalans

Deu personalitats internacionals han signat un manifest en el qual demanen que els catalans "puguin votar sobre el seu futur", i entre els quals es troben els Premis Nobel Desmond Tutu --recent Premi Internacional Catalunya-- i Adolfo Pérez Esquivel, el director de cinema Ken Loach i el crític Harold Bloom, entre d'altres, ha informat  'Ara és l'hora'.

- PUBLICIDAD -
Desmond Tutu y Pérez Esquivel, firmantes de un manifiesto que pide dejar votar

Desmond Tutu y Pérez Esquivel, signants d'un nmanifest que demana que es deixi votar als catalans

En el manifest 'Let Catalans Vote', assenyalen que una majoria de catalans ha expressat el seu desig d'exercir el dret de votar, una demanda que és "resultat d'un llarg desacord entre els governs de Catalunya i Espanya sobre el grau d'autonomia cultural, política i financera ".
Els signants consideren que, com en els casos del Quebec i Escòcia, la millor manera de resoldre-ho és utilitzant les eines de la democràcia i que "impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques".
El manifest fa una crida al Govern central i català perquè "treballin junts per permetre que els ciutadans catalans puguin votar sobre el seu futur polític i, posteriorment, establir negociacions de bona fe basades en el resultat".
També han signat el manifest els sociòlegs Saskia Sassen i Richard Sennet, l'escriptor António Lobo Antunes, el productor Bill Shipsey, l'historiador Paul Preston, i el diplomàtic Ambler Moss.

 

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha