Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

Jutgen un Mosso per clavar una bufetada a un detingut: “Com no callis et pegaré”

Els fets van passar a Mataró el 2014

Oriol Solé Altimira

L'Audiència de Barcelona jutjarà aquest dilluns un Mosso d'Esquadra per haver agredit i amenaçat un detingut que tenia sota la seva custòdia. “Com no deixis de plorar i callis, et pegaré”, va dir l'agent abans de clavar una bufetada al detingut, tal com recullen les gravacions del moment dels fets que la Fiscalia ha demanat mostrar durant el judici. El ministeri públic demana quinze mesos de presó i tres anys d'inhabilitació per l'agent de la policia catalana.

Els fets van passar el 15 gener del 2014 cap a la una del migdia a Mataró (Barcelona). L'agent, amb la categoria de Mosso ras, va participar en la custòdia d'un detingut juntament amb un altre agent i sota la supervisió del sotsinspector en cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mataró.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de la Fiscalia, quan el detingut estava a la sala de custòdia, l'agent acusat li va ordenar romandre emmanillat en posició de genolls i davant de la paret “com a mesura per garantir la màxima seguretat”.

“El detingut plorava de manera ostensible –afegeix el ministeri públic– per la qual cosa els agents li van demanar que es tranquil·litzés”. Va ser llavors quan l'acusat li va dir al detingut “com no deixis de plorar i callis, et pegaré”. A les 13:15, segons l'escrit del fiscal, va ser quan es va produir l'agressió.

El fiscal assegura que el Mosso va propinar al detingut una “forta bufetada amb la mà oberta al costat dret de la cara, entre el clatell i l'orella, el que va provocar que el plor del detingut augmentés”, tal com es recull en les gravacions del moment dels fets que es presentaran durant el judici. L'agredit va refusar ser visitat pel metge forense i no reclama res pels fets.

La Fiscalia considera que l'agent policial “va abusar del seu càrrec amb intenció d'humiliar” el detingut, pel que considera l'amenaça i l'agressió com a constitutius d'un delicte contra la integritat moral menys greu. En conseqüència, sol·licita imposar al Mosso acusat una pena de 15 mesos de presó i tres anys d'inhabilitació especial de la seva feina com a policia o qualsevol altre càrrec públic. El judici, que se celebrarà a la secció tercera de l'Audiència de Barcelona, també quedarà vist per a sentència aquest mateix dilluns.

Etiquetas
stats