Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Manifestació en demanda de justícia per l'assassinat fa 22 anys de Pedro Álvarez

Cartell convocant a la manifestació per Pedro Álvarez

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Pedro Álvarez, un jove de 20 anys acompanyava a la seva parella Yolanda a casa quan un cotxe que circulava a gran velocitat va estar a punt d'atropellar la noia. El fet va causar una discussió que va acabar amb l'assassinat de Pedro a mans del conductor, que li va disparar tres trets. Això passava el 15 de desembre de 1992, fa 22 anys.

Dies més tard es va detenir un policia nacional, José Manuel S.F, com a presumpte autor de l'assassinat, però na ser exculpat per «falta de proves concloents», tot i que els indicis aplegats apuntaven en direcció contrària.

Des que van passar els fets un ampli moviment, especialment a l'Hospitalet i a Barcelona ha donat suport a la demanda de que s'aclareixi el cas, que qualifiquen d'abús de poder. Any a any s'han produït manifestacions demanat justícia. S'ha fet tancades i s'han produït entrevistes amb personalitat buscant que el cas no quedi impune.

L'any 1996 el pare de Pedro Álvarez va protagonitzar una vaga de fam i va recollir 5.000 firmes demanant que es reobrís el cas. Després de dos mesos es va aconseguir que s'obrissin noves línies d'investigació, però des de llavors ningú ha comunicat res al respecte a la seva família. L'any 2000 l'Audiència Provincial va arxivar de nou el cas, i ara es troba a punt de prescriure.

La plataforma que dona suport a la demanda de justícia per a Pedro Álvarez considera que el seu cas no és un fet aïllat. Ho emmarquen en diversos fets com la mort del veí del Raval Andrés Benítez, després de ser brutalment reduït pels Mossos d'Esquadra. També relacionen el fet pel que demanen justícia amb el Cas de Patrícia Heras, que va ser acusada d'agredir un Guàrdia Urbà de Barcelona. Patrícia va ser empresonada i després es va suïcidar, sembla ser a causa de la pressió rebuda.

Per aquests motius la plataforma Pedro Álvarez i els familiars i amics convoquen manifestació avui 15 de desembre a Barcelona, a les 20 hores a la Plaça de la Universitat.

Sobre aquest cas s'ha fet un documental que es pot veure a http://vimeo.com/54633065

Etiquetas
stats