eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Rajoy: "A Catalunya li convé ser espanyola, ho dic jo que la sento com una cosa pròpia"

El president del Govern ha assegurat que "no se celebrarà el referèndum" i que tampoc "es fragmentarà Espanya".

- PUBLICIDAD -
Sánchez-Camacho subraya que Cataluña necesita a Rajoy "hoy más que nunca"

Sánchez-Camacho subraya que Cataluña necesita a Rajoy "hoy más que nunca"

El president del govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que impedirà la consulta d'autodeterminació a Catalunya amb la llei a la mà: "Mentre jo sigui president del Govern, ni se celebrarà aquest referèndum que alguns pretenen ni es fragmentarà Espanya".

En clausurar la convenció del PP català, ha justificat la seva actitud fins ara davant el procés sobiranista: "He procurat ser prudent per no crear tensions addicionals, perquè sóc així, i continuaré fent-ho. Però això no està renyit amb deixar les coses clares". El president ha assegurat que el govern català "ha decidit unilateralment fer una consulta, les preguntes, i si m'apures, també les respostes".

"La meva obligació és no permetre que se celebri aquest referèndum, perquè, en cas contrari, estaria violant la llei", ha dit mentre els assistents a l'acte l'aplaudien i han arribat a cridar 'No paris, segueix, segueix'. "Que no em busquin per negociar el que no és meu, perquè és del conjunt dels espanyols", ha reblat.

Però més enllà de l'argument constitucional, el president ha dit que "a Catalunya li convé ser espanyola com ho ha estat sempre, i això no ho diu la Constitució, ho dic jo que sento a Catalunya com una cosa pròpia". Rajoy ha assegurat una vegada més que "Espanya és la nació més antiga d'Europa i Catalunya sempre ha format part d'ella".

"El signe dels temps indica que les societats humanes caminen cap a la integració, cap al mestissatge i la unitat, i caminar en el sentit contrari és caminar contra la unitat", ha dit el president, i ha criticat els dirigents als quals responsabilitza de posar en marxa aquest procés.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha