Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El jutjat denega a l'Ajuntament de Barcelona l'ordre d'entrada al CIE de Zona Franca

Segon intent d'inspecció per part de l'Ajuntament de Barcelona al CIE de la Zona Franca

João França

Nou obstacle en la lluita de l'Ajuntament de Barcelona per al tancament del CIE de la Zona Franca. La jutgessa del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha decidit denegar l'ordre judicial per entrar al CIE i dur a terme una inspecció que reclamava l'Ajuntament. El consistori va ordenar el cessament d'activitat del centre, però només pot procedir a clausurar-lo en cas que comprovi que s'està duent a terme activitat d'internament. Després de dues visites impedides per la Policia Nacional, l'Ajuntament va recórrer als jutjats, però sense èxit.

La magistrada al·lega diversos defectes en la sol·licitud de l'Ajuntament, però a més assegura que “hi ha dubtes seriosos sobre la competència de l'Ajuntament per ordenar el tancament del CIE per no disposar de llicència d'activitat com a establiment assimilat als d'hoteleria, llicència que, a part d'altres consideracions, no s'ha exigit pel Consistori en els deu anys de funcionament del centre”.

Segons el parer de la jutgessa, l'ordre d'entrada es pot sol·licitar per executar un acte administratiu, no per comprovar si s'ha executat, que és el que reclama l'Ajuntament. La resolució judicial afegeix que “és un fet públic i notori –la premsa se n'ha fet ressò– que, després d'haver realitzat les obres de reforma de part de les seves instal·lacions, el CIE de la Zona Franca està novament en funcionament i ja ha començat a rebre els primers interns, d'això que per comprovar aquesta circumstància no es requereixi l'autorització sol·licitada”.

Vies alternatives per al precinte

No obstant, el consistori no té prou amb les informacions de premsa per ordenar el precinte del CIE, i asseguren que no han tingut contacte directe amb el centre. El tinent d'alcaldia de drets de ciutadania, Jaume Asens, explicava fa uns dies que, en cas de no tenir ordre d'entrada per realitzar inspecció, poden optar per buscar altres proves, com per exemple les ordres d'internament dictades per als interns que hi ha actualment al centre. El consistori ha comunicat als jutjats degans de Barcelona i Catalunya que el CIE no disposa de llicència i no es pot garantir la seguretat de treballadors i interns. Tot i això, s'ha dictat com a mínim un ordre d'internament des de la seva reobertura.

Etiquetas
stats