Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

L'atacant de l'institut Joan Fuster no serà jutjat per tenir menys de 14 anys

Mossos d'Esquadra i els Serveis d'Emergències Mèdiques a l'Institut Joan Fuster / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

El noi de 13 anys que ha entrat en el seu centre escolar de Barcelona i ha disparat presumptament una ballesta matant a un professor no podrà ser culpat ni condemnat en un procés judicial. L'ordenament jurídic espanyol considera els 14 anys com a frontera mínima per poder jutjar i condemnar a algú. Entre els 14 i 18 anys sí que hi ha responsabilitat penal però no es regeix pel codi penal sinó per la llei del menor.

En tenir menys de 14 anys, el menor de Barcelona no està detingut, sinó identificat i custodiat per la policia després de la suposada comissió dels fets.

No obstant això, el codi civil sí que preveu mesures i el ministeri fiscal pot sol·licitar-les. “En aquest cas sembla evident que aquest exercici de violència requereix de tractament”, explica Patricia Hernández, advocada especialitzada en menors. Entre aquestes mesures hi ha moltes opcions. Per exemple, protegir el menor i el seu entorn, l'ingrés en un centre de tractament, ordre d'allunyament o convivència amb grups especialitzats.

“Així que és mentida que no li vagi a passar res i que els seus actes no tindran conseqüències”. No les tindrà en l'àmbit penal en entendre que la seva responsabilitat en aquesta àrea no existeix en ser un nen.

A través del codi civil es poden demanar aquestes mesures al jutge de família, a través del ministeri fiscal, que determinarà el tractament que s'ha d'aplicar a aquest menor.

Etiquetas
stats