Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Jaume Asens proposa celebrar el referèndum unilateral d'independència i les eleccions el mateix dia

El quart tinent d'alcaldia, Jaume Asens (centre), en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

El quart tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, ha proposat celebrar un referèndum no acordat amb l'Estat i unes “eleccions constituents” el mateix dia per, d'aquesta manera, incentivar la participació dels contraris a la secessió.

Segons ha explicat el número tres de Barcelona en Comú a una entrevista amb el mitjà Crític, la seva proposta és que el dia d'unes suposades elecciones, hi hauria dues urnes a una mateixa taula: una per a votar sobre la independència i l'altra per posicionar-se sobre la composició parlamentaria. Asens és la veu amb més pes dins dels comuns que s'ha mostrat favorable a la celebració d'un referèndum no pactat si l'Estat segueix bloquejant-ho.

Jaume Asens llença així una nova proposta al mapa polític català, en ple debat sobre el full de ruta sobiranista. Un debat que els independentistes volen clarificar amb una qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. De fet, el PDC considera que el debat sobre el referèndum unilateral hauria de tenir lloc un cop el president obtingui la confiança del Parlament i aprovi els pressupostos.

“El referèndum simultani a eleccions podria incentivar la participació del 'no' i evitaríem que ens fessin votar en unes noves eleccions plebiscitàries, que són el que ha donat l’hegemonia a Convergència”, destaca l'advocat i ara quart tinent d'alcaldia a la mateixa entrevista.

Aquest mateix dijous, Asens s'ha referit a Catalunya Ràdio sobre el paper que el seu partir (Barcelona en Comú) ha de jugar d'ara en endavant amb la CUP. Asens ha afirmat que li semblaria “desitjable” una coalició amb els anticapitalistes per, a la mateixa entrevista, destacar que no “descarta” que així sigui en un futur.

Etiquetas
stats