Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

En Comú Podem i ERC creixerien a Catalunya a les generals, segons el CIS

El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech

Arturo Puente

En comú Podem i ERC, primer i segon partit a Catalunya en les últimes generals, augmentaran la seva força en les pròximes eleccions del 26J. Així es desprèn de l'últim baròmetre del CIS, que en no ser un sondeig preelectoral no ofereix dades territorialitzades, pel que no és possible conèixer el comportament a Catalunya de les forces que es presenten amb la mateixa marca a tot l'Estat.

Malgrat això, el CIS indica que En Comú Podem puja un dècima respecte al 20D, i el 3,8% estatal, el que permet assumir que tornaria a ser el partit més votat. ERC també creix en la mateixa mesura que els de Domènech, una dècima total, fins arribar al 2,5% del total de l'Estat. El creixement de les dues formacions va en la mateixa línia que han apuntat sondejos anteriors, com el CEO de la Generalitat o el del GESOP.

Una altra de les tendències que el CIS apunta és la caiguda de DiL, la llista de CDC, que perd 3,5 punts punts al passar del 2,25 al 1,9%. CDC ja ha anunciat la seva intenció de replantejar la candidatura amb què concorrerà a les pròximes generals, en què vol que aparegui la marca de Convergència.

Dels tres partits catalans per als quals el baròmetre del CIS ofereix dades, ERC és la formació que més fidelitat de vot té, un 80%. A més, el 7,5% de les persones que recorden haver votat a DiL el passat 20D asseguren que votaran a Esquerra a les següents. Mentrestant, la fidelitat de vot d'En Comú Podem se situa en el 69,9%, i un de cada cinc votants de la candidatura el 20D asseguren que encara no han decidit a qui votaran el 26J.

Etiquetas
stats