Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia investiga si el Govern està duent a terme preparatius per al referèndum

Junqueras i Puigdemont durant ple al Parlament

Arturo Puente

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per investigar si el Govern de Catalunya està realitzant preparatius del referèndum sobre la independència. En un escrit remès aquest divendres, el ministeri fiscal anuncia estar investigant els presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics, arran de diverses informacions periodístiques publicades en els últims dies sobre els preparatius del referèndum.

Segons l'escrit de la Fiscalia, en cas de ser certs els preparatius dels que s'informa a la premsa, entrarien “en frontal infracció de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional”, que ja va suspendre tant la moció favorable al referèndum com la declaració de sobirania del 9 de novembre del 2016.

Entre les informacions a què al·ludeix la Fiscalia es cita explícitament una apareguda al diari La Vanguardia en la seva edició de dijous, relativa al “Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior”. També aquest dijous es va saber que el Govern havia tret a concurs un acord marc per a proveir-se de material electoral. Fet que, tot i que des de l'Executiu es negava que fos per al referèndum, diversos mitjans, com el diari Ara citant fonts del Govern, relacionaven amb els preparatius del referèndum.

Etiquetas
stats