Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat de Catalunya presenta una denúncia contra els interrogatoris de la Guàrdia Civil

Anna Molas a la comissaria de la Guàrdia Civil

elDiario.es Catalunya

El Govern de Catalunya ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia en relació als interrogatoris que la Guàrdia Civil ha fet a alts càrrecs i treballadors públics de la Generalitat, segons ha anunciat l'Executiu a través de les xarxes socials del conseller del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull. Segons Turull “voler imputar per sedició a treballadors públics, alts càrrecs de la Generalitat, a persones i entitats pel fet de participar en la web del Pacte Nacional pel Referèndum o el registre de catalans a l'exterior, és d’una desproporció absoluta”.

La denúncia ha estat, segons ha explicat el conseller, “perquè entenem que segons els serveis jurídics poden constituir fins a cinc delictes greus”. Els cinc possibles delictes recollits a la denúncia són per obstrucció de la Justícia, usurpació d’atribucions, falsedat en document oficial, violació de secrets, i contra els drets individuals.

La Generalitat ja va anunciar dimecres passat que denunciaria davant els tribunals per vulneració de drets fonamentals “totes” les persones que han participat en la investigació del referèndum, començant pels agents de la Guàrdia Civil que haurien fet els interrogatoris i també, afegeix el text , contra “qualsevol persona” que hi hagi “col·laborat de forma activa i conscient en els fets”.

Aquesta setmana la Guàrdia Civil ha interrogat sis alts càrrecs del Govern pels preparatius del referèndum. L'última ha estat la responsable de premsa d'exteriors, Anna Molas. La periodista va declarar el mateix dia que el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès. La policia, però, no va trobar indicis perquè el jutge els acabés investigant.

Els 71 diputats de JxSí i la CUP van signar divendres la llei del referèndum, que està previst que registrin dilluns al matí. Per la seva banda, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat, en la roda de premsa de final de curs, que “no hi haurà referèndum l'1 d'octubre”, ha insistit, “perquè és inconstitucional i il·legal. El Govern d'Espanya manté la defensa de la llei. Jo sempre he estat disposat a dialogar, i la mantinc avui, però ningú pot pretendre que negociï la ruptura d'una Constitució que és de tots els espanyols”. El Tribunal Constitucional es reunirà dilluns per suspendre la reforma del reglament del parlament, després que Rajoy n'anunciés el recurs.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit en una entrevista a l'ACN que li “agradaria saber l’origen, què s’està buscant i perquè”. Iceta descarta que l'Estat apliqui l'article 155 de la Constitució.

Etiquetas
stats