Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Més de 37.000 inscrits en la concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau pel judici del 9-N

Artur Mas caminant cap al Palau de Justícia el dia que va ser citat a declarar / SANDRA LÁZARO

Blanca Blay

A dos dies del judici per la consulta del 9-N a l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, les persones que assistiran dilluns a la concentració de suport convocada per les entitats sobiranistes són ja 37.000 i des de les entitats convocants calculen que el nombre d’inscrits arribi als 40.000. A més, segons ha detallat Enric Blanes, Secretari Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), hi ha 157 autocars que vindran des de diferents punts de Catalunya.

Sota el lema “el 6-F ens jutgen a tots” les entitats volen exhibir el dia del judici una mostra de transversalitat i unitat. “Durant anys hem tingut grans avenços pels consensos de país. El 9-N va ser una oportunitat i el 6-F ho tornarem a fer”, ha dit Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, aquest dissabte en un acte per donar els detalls de la concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau. Cuixart ha aprofitat per fer una crida al diàleg però també ha assegurat “que davant de cada atac el poble es fa més fort”.

“Serà una gran mobilització cioutadana i també hi serà el món local”, ha expressat Neus Lloveras, de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons ha confirmat, dilluns seran presents en la concentració de suport entre 400 i 500 càrrecs electes municipals. Lloveras ha condemnat també que des del govern espanyol es puguin plantejar mesures com ara precintar escoles per evitar la celebració d’un referèndum. Sobre aquest punt també hi ha dit la seva Miquel Buch, de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). “Una democràcia necessitar votar per viure. ”Si precinten escoles obrirem teatres, si els precinten obrirem centres cívics, si els precinten obrirem pavellons i si els tanquem votarem a les places“, ha afegit.

Els missatges però no han anat només dirigits al govern espanyol. Jordi Cuixart ha interpel·lat també la Unió Europea. “Que el 6-F Europa ens miri una vegada més, que miri un poble que lluita per conèixer l’opinió dels seus ciutadans”, ha dit el president d’Òmnium, que ha demanat a les institucions europees que prenguin partit.

A l’acte, celebrat a l'escola La Salle Gràcia de Barcelona -escenari d'una de les imatges més conegudes de la consulta del 2014-, hi han assistit representants polítics de diversos partits com Marta Pascal (PDECAT), Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel (CUP), David Companyon (ICV) o Joan Josep Nuet (EUiA). També s’hi han pogut veure l’exdiputat de la CUP David Fernàndez o el tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona Jaume Asens, així com representants d'UGT i CCOO.

Etiquetas
stats