Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont diu que no serà president de la Generalitat l'any que ve

Puigdemont ha dit que "l'any que ve" no serà president de la Generalitat

elDiario.es Catalunya

“L'any que ve no seré president”, així ho ha assegurat Carles Puigdemont aquest dijous, que ha afegit que no té “cap vocació” de ser candidat a la presidència de la Generalitat el proper curs, ja que el seu “compromís” és el de culminar el procés independentista. “Una nova etapa requereix nous lideratges”, ha destacat.

Puigdemont ha afirmat que deixarà de ser president de la Generalitat com ja va apuntar fa unes setmanes, rebutjant presentar-se a la reelecció, ja que la seva tasca “acaba” quan es convoquin eleccions constituents (sis mesos després de la convocatòria del referèndum, probablement ja l'any 2018 ): “No tinc cap vocació de ser candidat”, ha recalcat.

En aquest sentit, el president català ha ressaltat que el “encàrrec” de la ciutadania i el seu “compromís” és el de culminar el procés d'un “Estat post-autonòmic” cap a un de “pre-independència”, pel que el seu treball acabaria amb aquest propòsit. Puigdemont no s'ha pronunciat sobre una possible reelecció en el cas que finalment no se celebri el referèndum, tal com ha manifestat el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, en les últimes hores.

D'altra banda, Puigdemont ha destacat la “voluntat de diàleg acreditada” de la Generalitat amb el govern espanyol i, en aquest sentit, ha reiterat la seva disposició a reunir-se amb Rajoy: “En el moment en què em convidi, jo hi aniré sense cap mena de dubte”, ha dit el president, tot i que ha precisat que no s'ha fixat encara cap data per a una possible reunió entre els dos mandataris.

Puigdemont s'ha pronunciat sobre la qüestió de la seva reelecció aquest dijous al programa especial de Ràdio Barcelona amb motiu dels 50 anys de la campana solidària “Cap Nen Sense Joguina”, de cara a la nit de Reis. Al costat de Puigdemont es trobava l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En el mateix espai, Ada Colau ha descartat concórrer a unes futures eleccions a la Generalitat. “Jo m'he presentat com a alcaldessa de Barcelona, i li dono la màxima importància”, ha dit Colau, que ha remès la responsabilitat a les bases de BComú sobre el seu futur polític.

Etiquetas
stats