Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La participació a Catalunya puja més de 3 punts fins a les 18 hores

Arturo Puente

Com s'esperava, en aquestes eleccions generals del 20-D els catalans estan anant a votar més que el 2011. Segons el segon avanç de participació provisional, el 56,6% dels electors hauria acudit ja al seu col·legi, 3,4 punts més que a la mateixa hora de 2011, quan ho havien fet el 53,2%.

Segons aquesta dada, la major afluència als col·legis s'hauria produït en les hores centrals del dia, ja que la primera dada de participació havia marcat el 35,3% unes dècimes per sota del 2011.

Totes les províncies han registrat pujades, però la que més puja és la de la Barcelona, amb gairebé 4 punts de pujada, passant del 53,8 del 2011 al 57,5% aquest diumenge. La segona pujada més important es troba a la circumscripció de Girona, amb una pujada de 3 punts, fins a arribar al 54,9. A Tarragona la pujada és de 2,5 punts, arribant al 54,5% a les 18 hores. Finalment, a Lleida la participació augmenta un punt i mig, dels 49,6 al 51%.

A la ciutat de Barcelona el creixement és tan acusat com a la seva província, amb una pujada de gairebé 4 punts, dels 54 als 57,7%. Per districtes, el que més creix és Sant Andreu, amb una pujada de 5,1 punts, mentre que Sarrià-Sant Gervasi és on menys puja, amb un creixement d'un punt.

Etiquetas
stats