Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Tres protaurins, condemnats a una multa de 8.000 euros per agredir dues activistes animalistes

Plaça de braus

elDiario.es Catalunya

L'agressió que dues activistes animalistes van patir l'any passat durant un correbous a Mas de Barberans (Tarragona) ha acabat en condemna. Els tres protaurins acusats han reconegut que van colpejar les animalistes i que van actuar per motius ideològics. En una sentència de conformitat entre les parts, el Jutjat Penal 2 de Tortosa ha condemnat a cadascun dels tres agressors per un delicte de coaccions, i dos delictes lleus –antigues faltes– de lesions i danys.

En conjunt, les multes pels tres condemnats ascendeixen a 8.010 euros. A més, els condemnats hauran d'abonar 700 euros a les dues activistes com a indemnització per haver-los trencat les càmeres amb que volien gravar el correbous.

Els fets van passar el maig de l'any passat. Les dues activistes animalistes volien gravar el correbous de Mas de Barberans, una pràctica taurina que a Catalunya es celebra bàsicament en els pobles del Delta de l'Ebre i de Tarragona. El seu objectiu era vigilar que es complís la llei de protecció dels animals i interposar, en cas d'infracció, les corresponents denúncies.

Un cop el correbous ja havia començat, un home va prendre les càmeres que portaven les noies i les va acabar trencant. Els altres dos condemnats van colpejar, van estirar dels cabells i arrossegar per les grades a ambdues activistes. L'agressió va ser filmada en vídeo per membres de la mateixa organització animalista, Anima Naturalis, que es trobaven en un altre punt de la plaça.

Malgrat que les curses de braus es van abolir a Catalunya des de 2012, la pressió dels grups pro correbous va fer que no es prohibissin aquest tipus d'actes, inclòs el 'bou embolat', en que es col·loca a un toro dues boles de foc en les seves astes a la llum de la nit.

Etiquetas
stats