eldiario.es

Menú

'Emociona’t amb la lectura', un nou canal per a promoure 'booktubers' en valencià

Pretén incentivar la lectura de llibres en valencià però, sobretot, és una invitació a compartir l’experiència de llegir i a crear una comunitat de lectors i lectores en valencià

- PUBLICIDAD -
Diari d'unes vacances avorrides, de Pep Castellano amb dibuixos de Pam López

Edicions Bromera ha posat en marxa 'Emociona’t amb la lectura', un canal de YouTube de recomanacions de llibres en valencià, amb l’objectiu de promoure el fenomen dels booktubers en la nostra llengua. El canal naix vinculat a Emociona’t, un nou projecte de foment de la lectura, i pretén consolidar-se com un espai de referència de recomanacions literàries.

Per a donar el tret d’eixida, s’ha posat en marxa una promoció especial gràcies a la qual cadascun dels lectors que s’anime a participar rebrà un llibre de regal. El canal inclou, a més, uns altres vídeos amb entrevistes a escriptors i escriptores realitzades per joves lectors i lectores. Es tracta de càpsules breus i divertides que donen visibilitat als nostres autors de literatura infantil i juvenil.

'Emociona't amb la lectura' pretén incentivar la lectura de llibres en valencià però, sobretot, és una invitació a compartir l’experiència de llegir i a crear una comunitat de lectors i lectores en valencià. Els vídeos participants s’hauran d’enviar al correu emocionat@bromera.com (podeu consultar-ne les bases ací).

D’aquesta manera, Bromera fa un pas més en la promoció de llibres en valencià a través de les noves formes de comunicació social. Les xarxes socials posen a l’abast dels lectors un ventall de recursos molt variat per a poder compartir les seues experiències de lectura. Instagram, Pinterest, Twitter... són utilitzats com a aparadors de recomanació de llibres. Les fórmules evolucionen i són cada vegada més originals. Amb pocs caràcters o, fins i tot, amb una sola imatge, els usuaris generen recomanacions lectores de gran impacte. Dins d’aquest àmbit, han proliferat en els darrers anys els booktubers, lectors que devoren llibres i pengen les seues recomanacions en canals de YouTube. És un fenomen que ha guanyat molts seguidors darrerament i que ara, Bromera, pretén consolidar en la nostra llengua.

Emociona’t amb la lectura

El canal de YouTube naix vinculat a Emociona’t, el nou projecte de foment lector de Bromera, que es posa en marxa de cara al curs escolar 2017-2018. Aquest projecte proposa una nova manera de llegir i de fer lectors en què s’implica a tota la comunitat educativa (alumnat, professorat i famílies) i que inclou una gran varietat de recursos per a fer possible una experiència de lectura rica i global. Entre els recursos que es posen a l’abast dels lectors hi ha el canal de YouTube on, a banda de les recomanacions, s’han inclòs una sèrie de peces audiovisuals, protagonitzades per l’actor valencià Nelo Gómez, amb idees, estratègies i receptes per a encomanar la passió pels llibres als més joves.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha