Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pedro Sánchez aconsegueix el 70% dels delegats per al 'congresset' del PSPV

Ximo Puig i Pedro Sánchez en un míting del PSPV.

Voro Maroto

La destral de guerra està enterrada. El reconeixement d'errors de Ximo Puig, la seua crida a la concòrdia i la conversa “cordial” entre el secretari general del PSOE acabat d'elegir, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, han tingut el seu colofó en l'elecció dels representants del PSPV en la circumscripció de València, que triaran molts dels delegats de la federació per al pròxim congrés federal del partit.

Pedro Sánchez se n'ha emportat un 72%; 254 de 351. Els suports de Susana Díaz, entre els quals figuraven Puig i tot l'aparell del PSPV, un 25%; 89 delegats. Les eleccions s'han pactat en un ambient tranquil en quasi totes les agrupacions socialistes. Reflecteixen el resultat de les primàries de diumenge i garanteixen -si succeeix el mateix en la resta d'Espanya- que Sánchez podrà construir una executiva a la seua mesura. Els processos d'Alacant i Castelló encara estan en marxa.

El repartiment dels delegats és coherent amb la nova posició de Puig, part activa en la iniciativa que va acabar amb la dimissió de Sánchez l'1 d'octubre. Després de les primàries de diumenge, el secretari general del PSPV-PSOE va reconèixer errors -assumint que el comitè federal en el qual es va forçar l'eixida del secretari general no va ser exemplar- i va mostrar el seu suport al nou líder socialista per a “ajudar al fet que de debò el PSOE siga una alternativa seriosa a Espanya”.

A més, va desvincular les primàries de diumenge de la situació del partit a la Comunitat Valenciana. “La meua legitimitat està basada en el Govern [de la Generalitat] i rendiré comptes en els pròxims mesos i en el pròxim congrés”, ha dit. En resum, després de diverses topades, Puig sembla estar disposat a  fer costat sense fissures a Sánchez mentre que aquest, tot garantint-se el control total del PSOE, no maniobrarà contra el president de la Generalitat.

Etiquetas
stats