Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Joan Ribó rep en l'ajuntament a les tres Magues de Gener, que han inundat València de “amor, pau i cultura”

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb les Magues de Gener al balcó de l'ajuntament

Europa Press

València —

Les tres Magues de Gener han recorregut aquest diumenge els carrers del centre de València entre muixerangues, confeti i cabuts per a promoure el seu missatge de “amor, pau i cultura” i saludar als centenars de xiquets que han acudit a la cavalcada organitzada per la Societat Coral El Micalet.

Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat han arribat al Parterre en un carruatge tirat per un cavall blanc, al voltant de les 12 hores. Abans de començar el recorregut que els ha portat pel carrer de la Pau fins a la plaça de l'Ajuntament, s'han fet fotos amb els més xicotets i els han repartit retallables perquè es facen les seues pròpies varetes màgiques.

La desfilada ha transcorregut sense incidents i a pas lent, ja que les Magues han volgut parar-se amb freqüència per a saludar als assistents i posar amb ells. No obstant açò, a la seua arribada a la plaça de l'Ajuntament s'han trobat a prop d'una dotzena de manifestants que onejaven banderes d'Espanya i que no han deixat de fer sonar els seus xiulets durant tot l'acte.

L'any passat aquesta celebració va despertar polèmica i les crítiques d'alguns sectors fins a tal punt que, l'alcalde de València, Joan Ribó, entre altres dirigents, va eixir en defensa de les 'magues' censurant l`“atac masclista” que van patir i recordant que “el temps de la censura, afortunadament, ja ha passat”.

A més de les tres protagonistes, han participat diverses muixerangues, cabuts i batucades. També hi ha hagut balls i músiques tradicionals, tant locals com d'altres cultures, i cançons populars que el públic ha corejat, alguns abillats amb barrets fets de globus que simulaven flors.

“La infància pot salvar el món”

Una vegada han arribat al final del seu recorregut, les Magues han pujat al balcó de l'Ajuntament, on les esperava l'alcalde i la històrica militant comunista i mestra republicana Alejandra Soler, de 130 anys, qui s'ha emocionat. Des d'allí, Llibertat ha recordat la primera Festa de la Infància en 1937, quan la ciutat era capital de la República.

Ha explicat que “la màgia és voler cercar les connexions per a realitzar els somnis” i que la societat valenciana té la “connexió que la uneix en la cerca d'una nova societat, més solidària, més humana i més combativa contra les injustícies”.

Fraternitat ha destacat que el seu nom va unit al de Sororitat, que és “l'ajuda entre les dones contra les desigualtats induïdes per la falsa superioritat de l'home, la qual cosa provoca el dolor i la mort”. Ha indicat a més que “la infància és la que pot salvar al món”.

Finalment, Igualtat ha demanat als assistents que contribuïsquen “a construir un futur millor per als 21 milions de xiquets que segons Unicef s'han vist obligats a abandonar la seua casa per culpa de la guerra i la violència”. Les Magues s'han acomiadat fins a l'any que ve i han demanat al públic que “mentrestant seguisca fent màgia”. “Felicitat, pau i cultura!”, han exclamat a manera de comiat.

Etiquetas
stats