Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Albiach nega haver rebut pressions per presentar-se a la direcció de Podem

La diputada Jéssica Albiach

elDiario.es Catalunya

“Ni hem rebut pressions ni demanem permisos. El que està clar és que les decisions que afecten a Catalunya s'han de prendre des de Catalunya”. Aquesta ha estat la carta de presentació de la diputada al Parlament, Jéssica Albiach, per donar a conèixer la seva candidatura a dirigir Podem a Catalunya.

Prop de 150 persones han acudit aquest diumenge a la presentació de la candidatura Fem Podem, que de moment té dos rivals que s'han postulat per assumir la direcció de la formació morada a Catalunya: el diputat al Congrés Raimundo Viejo, beneït per Pablo Iglesias; i el, com Albiach, diputat de CSQEP al Parlament, Albano-Dante Fachin, que, per contra, sembla tenir els ponts dinamitats amb la direcció estatal.

Albiach ha negat pressions de qualsevol tipus per presentar-se. Fonts de Fem Podem han dit a l'agència EFE que la decisió de llançar la candidatura va ser comunicada directament als dirigents de Podemos Pablo Iglesias, Íñigo Errejón, Pablo Echenique y Juan Carlos Monedero, perquè tinguessin coneixement de la presentació de la llista.

La diputada ha volgut destacar que Fem Podem és una aposta per un Podem Catalunya “clarament feminista i feminitzat”, que es concretaria amb noves maneres de fer i incloent més dones al Consell Ciutadà Català de la formació.

A l'acte de presentació de Fem Podem també hi ha assistit Laura Pérez, regidora de l'Ajuntament de Barcelona per Barcelona en Comú. També hi ha intervingut Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona i membre de l'actual coordinadora interina després de la dimissió a l'octubre de Gemma Ubasart. L'assemblea per posar fi a la situació d'interinitat del partit a Catalunya està prevista per abans de l'estiu.

Preguntada per la proposta de Fem Podem en relació al partit d'àmbit català que impulsa Ada Colau, Albiach ha dit que en les properes setmanes concretaran la seva proposta en un acte, però ha deixat clar que per ella i per al projecte que encapçala, “Podem ha de ser un actor identificable en la confluència”. Sobre la forma que aquest espai hauria de prendre, la diputada ha apostat per “una confluència i no una coalició de partits”, i això passaria “perquè aquest nou espai tingués un caràcter marcadament ciutadà”.

Etiquetas
stats