Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP demana a Colau paralitzar la construcció d'un nou hotel a Sants

La CUP Barcelona demana aturar l'Hotel de la Creu Coberta, a Hostafrancs

Yeray S. Iborra

L'aprovació del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) no impedirà que un nou hotel de més de 90 places obri al districte de Sants. Segons ha informat aquest dilluns la CUP de Barcelona, el solar de la Creu Coberta 20-24 es convertirà en un hotel gràcies a un certificat d'aprofitament urbanístic –document que delimita els usos permesos d'un sòl– concedit pel govern de Xavier Trias.

Davant d'aquesta realitat, els anticapitalistes han demanat a l'Ajuntament de Barcelona una revisió d'ofici de l'hotel previst al barri d'Hostafrancs, a tocar de la plaça d'Espanya; segons la CUP, l'inici d'aquesta revisió suposaria la suspensió cautelar de l'hotel. Els cupaires han presentat les seves al·legacions aquest mateix dilluns al consistori.

La CUP de Barcelona ha recordat que, tot i les successives modificacions (2001 i 2007) del Pla General Metropolità (PGM) que el solar havia patit, la zona “sempre havia estat destinada a habitatges i equipaments”. Fins a l'any 2008, quan la clau urbanística que es va donar al solar (la 18), a banda d'habitatges també permetia fer-hi hotels. Aquest mateix any, una nova modificació del PGM, “ha traslladat a Hostafrancs –assenyalen fonts de la CUP– 1.900m2 de sostre edificable, concentrats al solar on es pretén construir l'hotel”.

Per aquest motiu, la mateixa CUP ha denunciat “irregularitats” en les modificacions del PGM i ha demanat una investigació –revisió d'ofici del certificat urbanístic que permet la construcció de l'hotel, de les llicències d'obres i de la reparcel·lació– al consistori d'Ada Colau.

La regidora dels anticapitalistes, Maria José Lecha, ha considerat a més que els promotors han desenvolupat diferents “maniobres” –per mitjà dels documents i les memòries presentades que han portat a les modificacions del PGM– per tal de “garantir-se la construcció de l'hotel”.

Els anticapitalistes han aprofitat la compareixença per a informar sobre l'inici de la campanya #AturemHotelCreuCoberta. Per debatre sobre aquest i altres casos del que la CUP considera “especulació depredadora”, els anticapitalistes organitzaran una jornada el proper 25 de febrer pel Dret a l'Habitatge al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Etiquetas
stats