Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CDC entrega el seu timó a Rull: “El partit es reformula per a una Catalunya independent”

Artur Mas i Josep Rull, en el Consell Nacional d'aquest dissabte.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El Consell Nacional de CDC ha ratificat amb 92,68% vots a favor la nova direcció convergent encapçalada per Josep Rull. L'anomenada refundació, terme emprat recentment per diversos dirigents del partit, ha de servir per escenificar una neteja de la direcció de les restes del pujolisme. Després de la confessió al juliol de Jordi Pujol -i la seva renúncia a la presidència d'honor del partit- i la dimissió dies abans del seu fill Oriol -secretari general apartat temporalment per la seva imputació en el cas ITV-, el partit ha dissenyat una nova direcció també per encarar la fase decisiva del procés sobiranista.

En el seu discurs, Rull ha defensat que l'objectiu d'aquesta reformulació és construir un partit capaç de convertir Catalunya en un país “independent i lliure”. “Ens conjurem per reforçar i refundar el partit. Volem ser un partit nou per a un nou país que volem independent i que volem lliure”, ha afirmat Rull en la seva intervenció. Les paraules del nou home fort de CDC han estat aclamades en més d'una ocasió amb crits enfervorits de “independència”.

Rull, que ha intervingut abans que el màxim líder convergent, el president Artur Mas, ha admès que són “moments durs” per a CDC però “plens d'esperança i determinació” i ha advertit que “no se sortiran amb la seva” els que usen el cas Jordi Pujol com “una oportunitat d'acabar amb Convergència”.

El nou número dos de CDC ha descartat que el seu partit busqui alimentar posicions radicals, sinó “eixamplar” la seva base, i ha subratllat: “No hem volgut mai aquest xoc de trens, però si es produeix serà entre una Catalunya que vol construir el seu país i una Espanya obsessionada a reconstruir el seu passat”.

L'equip capitanejat per Rull el completa Lluís Corominas, com a vicesecretari general de Coordinació Institucional, i la portaveu de la formació, Mercè Conesa, que és alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Barcelona). També estan en el nou Comitè de Direcció de CDC el conseller Francesc Homs, com a vicesecretari general d'Estratègia, i Jordi Turull, com a president i portaveu del grup de CiU al Parlament.

Com a representant de les Corts Generals en la nova direcció està Pere Macias, portaveu adjunt de CiU al Congrés, mentre que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, és president de la Comissió de Política Municipal del Comitè de Direcció de CDC. També integren la direcció Francesc Sánchez, coordinador de Règim Intern i Comunicació, la consellera Irene Rigau, com a presidenta del Consell Nacional de CDC, i la diputada al Parlament Meritxell Borràs, que capitaneja la Comissió de Política Sectorial.

Mas celebra la coalició antisobiranista si és per votar 'no'

El president de la Generalitat i també de CDC, Artur Mas, ha agraït aquest dissabte a PSC, Unió i Ciutadans que rebutgessin la proposta del PP d'un front antisobiranista i ha instat a no confondre la negativa a la consulta amb el 'no' a la independència: “No permetrem un front del 'no' per no votar el 9N”. Mas ha intervingut al Consell després de Rull, i ha aprofitat per comentar la proposta que va llançar ahir a Badalona la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, de fer una gran coalició dels partits no sobiranistes.

Sense citar-los, Mas ha agraït als “partits polítics catalans, alguns fins i tot que no estan d'acord amb la consulta”, que en les últimes hores han rebutjat l'oferta de Cospedal i no han caigut en la “la provocació de l'estratègia dels que sí volen enfonsar” Catalunya. “Benvingut sigui un front per votar que 'no' -a la independència- el 9 de novembre, el respectarem perquè som sobretot demòcrates abans que qualsevol altra cosa; el que no permetrem és el front del 'no' per no votar al 9 de novembre”, ha asseverat Mas.

Etiquetas
stats