Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ciutadans intentarà sumar amb PP i PSC “contra l'independentisme” després del 27-S

Arrimadas (C's) trucará el 28-S a Albiol i Iceta "per intentar sumar contra l'independentisme"

Arturo Puente

Ciutadans continua ferm en la seva idea de buscar un pacte antisobiranista a tres bandes amb la col·laboració de PP i PSC. La candidata de la formació al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest dimecres que el dia després de les eleccions cridarà tant a Xavier García Albiol com a Miquel Iceta per intentar sumar “contra l'independentisme”.

Arrimadas assegura que el seu partit és l'únic capaç de liderar aquest front i reclama a la resta de formacions generositat. “Ciutadans està preparat per assumir aquest repte. Som la primera força constitucionalista a Catalunya”, ha explicat. Per a la líder del partit d'Albert Rivera, aquestes eleccions són el repte pel qual la seva formació porta preparant-se nou anys, i ha assegurat que “estarà a l'altura” per donar resposta “al desafiament separatista”.

La mà estesa al pacte amb el PP no ha estat obstacle perquè Arrimadas llancés crítiques contra Albiol, a qui ha qualificat de “vella política” i li ha retret el seu pacte amb CiU per arribar a l'alcaldia de Badalona. “Albiol està molt espantat amb les enquestes, l'únic que els importen són els escons”, li ha retret Acostades, assegurant que el líder del PP ha caigut “en el marc mental dels separatistes”.

Arrimadas responia a Albiol, qui en les últimes setmanes ha criticat Rivera per haver-se'n anat a Madrid en un moment en què, segons l'exalcalde de Badalona, cal donar la cara a Catalunya. Tot i la bronca entre els dos partits, Arrimadas confia que després de l'27-S el PP i el PSC s'avindran a donar suport a la seva candidatura.

Etiquetas
stats