Colau creu que hi ha “motius de sobres” per assistir a la manifestació de la Diada
Ada Colau s'està plantejant si anirà a la manifestació independentista de la Diada organitzada per les entitats ANC i Òmnium. Per ara, està més a prop del sí que del no: “Com amfitriona d'una mobilització massiva, crec que hi ha més motius per ser-hi que per no ser-hi”, ha declarat, de forma ambigua però sense amagar la seva proximitat amb la protesta, en una entrevista a TV3.
L'alcaldessa de Barcelona ha deixat clar que no comparteix el full de ruta independentista, però malgrat les “discrepàncies” considera que l'Onze de Setembre és un dia per reivindicar la sobirania de les institucions catalanes, avui en dubte, segons la seva opinió, per la “judicialització inacceptable” del procés sobiranista català, l'últim episodi de la qual ha estat “l'amenaça” d'inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. “El primer és defensar la sobirania i els drets nacionals i socials”, ha expressat Colau. “Ja només per això hi ha motius de sobres per ser-hi”, ha reiterat.
L'any passat Colau va decidir no anar a la manifestació, que va seguir des del Centre de Coordinació (CECOR) que va centralitzar els operatius de seguretat, mobilitat i emergències. En aquella ocasió l'alcaldessa va justificar la seva absència per considerar que la celebració l'11 de setembre feia “referència explícita” a les eleccions del 27 de setembre. Sí que hi van fer acte de presència els tinents d'alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens. El primer, per la seva banda, ja anunciat en una entrevista a Catalunya Plural que repetirà.
Tot i la presència a títol personal d'alguns càrrecs i membres de Barcelona en Comú en la mobilització, el posicionament oficial de la formació es decidirà en les pròximes setmanes, segons ha avançat Colau. Els que ja han dit que no hi participaran són ICV i alguns representants de CSQEP com Lluís Rabell, que diuen sentir-se exclosos de la jornada reivindicativa.
A l'acte al qual segur que participarà Colau, com ja va fer l'any passat –i és tradició per a totes les autoritats i entitats catalanes–, és a l'ofrena floral a l'estàtua de Rafael Casanova, conseller en cap de Barcelona en la caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques el 1714.