Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El conseller de Justícia assegura que el Govern no va instar a Martorell a dimitir

El conseller de Justícia Germà Gordó nega que la renúncia de Martorell tingui a veure amb pressions per part del Govern.

EFE

Barcelona —

0

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, assegura que la renúncia presentada ahir a la tarda pel director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, ha estat “una decisió voluntària” i que en cap cas se li va demanar des del Govern.

En un comunicat, el conseller assenyala que, malgrat la seva confiança dipositada en Martorell, ha decidit acceptar la seva renúncia al càrrec i destaca que amb ella “el Departament de Justícia i el Govern perden un important actiu polític i professional”.

“El conseller de Justícia vol aclarir, una vegada més, que en cap cas des del Govern s'ha demanat la renúncia al càrrec de director general de Serveis Penitenciaris a Xavier Martorell i que aquesta decisió ha estat voluntària”.

Xavier Martorell va presentar ahir la seva dimissió irrevocable després que la setmana passada tots els grups de l'oposició demanessin que renunciés al càrrec per les seves relacions amb l'agència de detectius Método 3, embolicada en un escàndol d'espionatge polític.

També en un altre comunicat, Martorell ha confirmat avui que va presentar la seva renúncia ahir a la tarda a iniciativa pròpia després de la compareixença la setmana passada davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya.

Els motius que al·lega Martorell per presentar la seva renúncia són “d'una banda, personals, i per un altre, que no s'utilitzi el seu nom amb l'objectiu de perjudicar la institució que representa i evitar així que es interfereixi en la tasca del Govern i al normal funcionament de la Direcció General de Serveis Penitenciaris ”

Martorell agraeix al president de la Generalitat i al conseller de Justícia “l'oportunitat de treballar des de la direcció general de Serveis Penitenciaris al servei del país”

Finalitza la seva comunicat reconeixent la tasca que dia a dia han fet els professionals de l'àmbit penitenciari català durant els mesos en què ha estat al capdavant d'aquesta direcció i que li han permès desenvolupar la seva tasca “amb professionalitat i dedicació”.

La dimissió de Martorell l'ha convertit en la primera “víctima” política de l'escàndol al voltant de l'agència de detectius Método 3, investigada judicialment per l'espionatge de nombroses personalitats de l'àmbit polític, econòmic i social.

Etiquetas
stats