Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP denuncia que fins a 20 patrons de la Fundació Príncep de Girona figuren al sumari del ‘cas Nóos’

El diputat de la CUP, David Fernández.

Jordi Mumbrú

Els diputats de la CUP Quim Arrufat i David Fernández han assegurat aquesta tarda en roda de premsa al Parlament que el seu grup ha tingut accés al sumari del ‘Cas Nóos’ i que hi han trobat fins a 20 patrons de la Fundació Príncep de Girona. Segons el diputat, la majoria dels noms que apareixen figuren com a clients d’aquest institut, que està sent investigat i que ha provocat la imputació d’Iñaki Urdangarín i de la Infanta Cristina, entre d’altres.

Entre els noms que ha fet públics la CUP hi ha el de persones de gran influència en la societat catalana i espanyola com és el cas de Salvador Alemany (Abertis), Antoni Brufau (Repsol), Javier Botín, Josep Ferrer, Sebastián Escarrer (Meliá) o Francisco González (BBVA). Segons la CUP, també apareixen al sumari, tot i que no com a clients, Cesar Alierta (Telefónica), Isidre Fainé (La Caixa), Carlos Godó (Grupo Godó), José Manuel Lara (Planeta), José Manuel Entrecanales (Acciona), Pablo Isla Álvarez de Tejera (Inditex) i Miguel Ángel Torres.

Fernández ha demanat als 20 patrons implicats que donin explicacions públiques sobre la seva presumpta vinculació amb Iñaki Urdangarín o l’Institut Nóos.

La CUP denuncia també que el fet que almenys el 33% dels patrons de la Fundació Príncep de Girona aparegui en el sumari “posa seriosament en dubte el nom i la tasca d’aquesta Fundació” i demostra com “bona part de l’oligarquia catalana finança i sosté a ulls clucs una monarquia espanyola cada cop més decadent i corrupta”.

Finalment, la CUP demana a l’Ajuntament de Girona que “talli qualsevol relació amb l’entitat” fins que no s’aclareixi el paper dels 20 patrons que apareixen al sumari. En el darrer ple municipal, la Cup va proposar a l’Ajuntament que trenqués les relacions amb aquesta fundació però els vots de CiU, PP i PSC ho van impedir.

Etiquetas
stats