eldiario.es

9

CATALUNYA

El Rector de la UPC convoca eleccions anticipades

Antoni Giró responsabilitza de la seva decisió a la Secretaria d'Universitats i Recerca, que ha canviat la seva posició pel que fa als acomiadaments.

El Rector seguirà en el càrrec fins que se celebrin les eleccions, que defensa que s'allarguin fins l'octubre. El Claustre votarà el proper dia 17 de maig si es convoquen a mitjans de juny.

Centenares de universitarios se manifiestan en Barcelona contra los recortes

Estudiants de la UPC en una classe a l'avinguda Diagonal el passat dijous (EFE)

En un correu electrònic enviat el divendres a les 22:03 a tota la comunitat universitària, així com a les empreses del grup UPC, al que ha pogut tenir accés eldiario.es, el Rector Antoni Giró ha convocat eleccions anticipades a la universitat, davant l'oposició a les retallades de personal que l'ha deixat sol al front de la institució. Aquesta situació va quedar plasmada al darrer Consell de Govern, on es va aprovar una moció contra els acomiadaments. Abans d'això el Claustre ja havia impugnat els pressupostos de Giró i ahir l'única escola de la UPC que no ho havia fet també s'hi va posicionar en contra.

"Fins ara he considerat que, com a rector, era la meva obligació mantenir-me ferm en l’acord signat" amb la Generalitat, que obligava a una reducció de personal, assegura Giró. No obstant, pren aquesta decisió davant "el canvi de posició manifestat públicament en el dia d’ahir per la Secretaria d’Universitats i Recerca, obviant un acord que va ser signat a instàncies de la pròpia Generalitat". El Consell Social de la universitat haurà de prendre la decisió final sobre els acomiadaments, però ahir el secretari Antoni Castellà assegurava als mitjans que aposta per rebaixar sou i jornada o eliminar alguna paga extra, com una possible mesura alternativa.

El Rector, ara en funcions, ha manifestat la seva voluntat de convocar eleccions el proper mes d'octubre, perquè considera que no seria prudent "realitzar-les de manera precipitada". Des de l'oposició consideren que busca "guanyar temps", però ja hi havia convocat un Claustre extraordinari per al proper 17 de maig amb l'objectiu de votar les eleccions anticipades que, segons la proposta presentada, tindrien lloc a mitjans de juny. En el seu missatge, el Rector assegura que la seva posició no va en perjudici del que pugui decidir el Claustre. Giró havia convocat tots els catedràtics de la universitat, els únics que es poden candidatar a Rector, a una reunió el proper dia 7 que, de moment, no ha estat desconvocada.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha