Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els treballadors d'Eulen mantenen la nova vaga al Prat

Los trabajadores de Eulen mantienen la nueva huelga en El Prat

elDiario.es Catalunya

La direcció d'Eulen ha rebutjat la proposta de mediació de la Generalitat per protegir els treballadors dels controls de l'Aeroport de Barcelona-el Prat davant de futures represàlies pel conflicte d'aquest estiu. Amb aquesta negativa es manté la convocatòria d'una nova vaga el 8 de setembre.

La maratoniana jornada de negociació viscuda aquest dimarts no ha servit per arribar a un acord sobre la proposta que ha posat sobre la taula el Departament de Treball de la Generalitat. La proposta pretenia que l'empresa retirés les sancions imposades -dos acomiadaments i dues expedients- i no apliqui noves sancions, si els treballadors es comprometin en assemblea a acceptar el laude que es farà públic el dijous, com a punt final del conflicte.

“Aquesta no acceptació per part d'Eulen de la proposta que hi ha sobre la taula ens sembla incomprensible, encara que estan en el seu dret, però dóna sensació de que no hi ha voluntat de posar fi al conflicte a Barcelona i a Catalunya”, ha lamentat el secretari general de Treball, Josep Ginesta, una vegada enllestida la reunió.

Ginesta ha criticat que durant les reunions “cal fer moltes trucades” i que això “dificulta” la comprensió del conflicte existent per part de la direcció de la companyia.

El comitè de vaga, per la seva banda, sí que ha acceptat la proposta de mediació, fins i tot sense conèixer el contingut del laude, i s'ha mostrat visiblement irritat amb la postura dels representants d'Eulen a la sortida de la reunió.

Els treballadors van decidir en assemblea, per unanimitat, convocar una nova vaga tots els divendres, a partir del 8 de setembre, si l'empresa no feia marxa enrere en les “represàlies” imposades contra quatre treballadors, presumptament per haver incomplert els serveis mínims, i assegurava que no hi hauria més.

L'empresa ha rebutjat fer qualsevol declaració als mitjans, però Ginesta ha explicat que la seva actitud respon al fet que se senten en una posició “de força” per la imminència del laude obligatori que va decidir forçar l'Estat.

Sobre això, el secretari ha avisat que la negativa a negociar de l'empresa alimenta la incertesa dels treballadors, que temen represàlies futures, ja que el laude pot anul·lar sancions prèvies a aquest, però no les futures, que es poden aplicar amb un marge de 60 dies des de l'incompliment dels serveis mínims.

En la mateixa línia, l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha sostingut que l'actitud d'Eulen demostra la “prepotència” amb què actuen i la seva voluntat de represaliar als vaguistes.

Les parts no es tornaran a reunir fins dimarts que ve si no és que demà, el dia abans que es conegui el laude de l'àrbitre Marcos Peña, l'empresa canviés d'opinió sobre la seva postura.

Etiquetas
stats