Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

Espadaler rebutja saltar-se la legalitat si el TC suspèn la consulta

Espadaler rebutja saltar-se la legalitat si el TC decideix suspendre-la

Europa Press

El conseller d'Interior de la Generalitat i secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha dit que no és partidari de celebrar la consulta que el Govern preveu convocar pel 9 de novembre si el Tribunal Constitucional (TC) la suspèn: “Saltar la legalitat no porta enlloc ”.

“Això no està a la base” de l'acord dels partits favorables a la consulta, ha ressaltat en una entrevista a 3/24 recollida per Europa Press, en què ha defensat que emparar la consulta en el marc legal aporta legitimitat al procés i el potencia internacionalment. Tot i això, ha afirmat que li sembla “una temeritat pressuposar, com es pressuposa, i un atemptat a l'Estat de dret i la divisió de poders” que el Govern central doni per fet que el TC suspendrà la consulta, ha dit, i ha criticat que aquest no és un consell que s'hagi de donar des del Govern.

“El que tenim ara és un text legal que el Consell de Garanties Estatutàries diu que s'adequa a la legalitat” i que està recolzat per una majoria dels partits del Parlament, ha destacat.

El conseller ha ressaltat que “la fortalesa del procés és que forces tan diferents, tan distants, hagin buscat un denominador comú” per aconseguir celebrar la consulta el 9 de novembre. També ha puntualitzat que la unitat política no consisteix a posar al president de la Generalitat, Artur Mas, “en mans de la resta de partits, sinó posar la resta de partits al costat de Mas”.

Espadaler ha assegurat que UDC està “radicalment a favor de fer la consulta i superar l'Estat autonòmic, que ja no dóna més de si”, i ha insistit que la formació decidirà el seu vot a la segona pregunta, un cop el president de la Generalitat convoqui formalment la consulta. Així mateix, ha insistit que defensa un model confederal però que hi ha pluralitat d'opinions a UDC, ja que alguns aposten per construir aquest model a partir d'una reforma de la Constitució i altres defensen fer-ho després que Catalunya assumeixi la independència.

Etiquetas
stats