Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ester Quintana no té cap dubte que va rebre l'impacte d'un projectil

Lluïsa Farré

Barcelona —

“L'Ester té conciència de tot allò que va succeïr, se'n recorda de tot, perfectament”. Òscar Quintana, el germà de la dona -Ester Quintana- que va perdre la visió d'un ull després de rebre l'impacte d'una arma durant les càrregues policials de la manifestació del 14N a Barcelona, ha denunciat avui que, sis dies després dels fets, cap autoritat ni de la policia ni del Govern s'hagi posat en contacte amb la família. “Ni per donar explicacions de què va passar aquell dia, ni per preguntar com està l'Ester”, ha lamentat.

Quintana, ingressada encara a l'Hospital de Sant Pau, assegura que va rebre l'impacte d'un projectil (probablement no una pilota de goma clàssica sinó un dels nous projectils que utilitzen el Mossos, igual de lesius però que eviten el rebot i es disparen amb armes de més precisió) i busca testimonis (animsester@gmail.com) que corroborin la seva versió dels fets per presentar una denúncia contra la policia catalana. “Hem posat el tema en mans dels advocats, ells valoraran com exigir legalment responsabilitats a qui calgui”, ha detallar Oscar Quintana.

Tot i que des d'Interior s'assegura que el Mossos no van fer servir projectils en la zona de l'agressió a Quintana, el seu germà s'ha limitat a rebatre la versió oficial amb els fets. “La realitat és que l'Ester va rebre un impacte d'un projectil a la cara, ha perdut la visió de l'ull esquerre i encara no està clar que no perdi també l'ull. Els fets són els que són. Estem segurs que va ser un projectil”, ha insistit.

A més a més de la pèrdua de la visió d’un ull, l'agressió ha provocat a la víctima la fractura de diversos ossos de la cara (cara orbitària, pòmul i mandíbula). Quintana, evoluciona com preveien els doctors, però continua ingressada a l’Hospital de Sant Pau, d’on podria rebre l’alta hospitalària en les pròximes hores. De fet, des del seu entorn lamenten les presses de l'hospital per donar l'alta a Quintana i sospiten que el centre podria estar rebent pressions d'altes instàncies al respecte.

Els amics d’Ester Quintana, per la seva banda, també s'han mobilitzat i qualifiquen “d’immoral” la utilització de pilotes de goma i altres projectils semblants per part dels cossos de seguretat “en una societat democràtica”, es posicionen amb les “associacions ciutadanes que en demanen la seva prohibició” i denuncien sentir-se “menyspreats per les paraules del Conseller d’Interior, qui davant la realitat incontestable dels fets, va declarar que dimecres passat no s’havien utilitzat aquests ”projectils“. Ells, a més de buscar testimonis dels fets com la família, han convocat tothom qui vulgui a sumar-se a la campanya 'Ojo con tu ojo', que ja ha rebut el suport de cares populars com Berto Romero, José Corbacho o Fermin Muguruza, tots ells fotografiats amb un pegat a l'ull esquerre.

Ester Quintana, “molt afectada encara”, segons els seus familiars, ha rebut les moltes mostres d'afecte dels veïns de Sant Martí, on és molt coneguda per la seva feina a la cafeteria del Centre Cívic del barri i el Centre cívic Sandaru.

Etiquetas
stats