Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE se conjura para no sucumbir al desconcierto por el futuro de Pedro Sánchez
CRÓNICA | Sin noticias de Sánchez (ni de Begoña Gómez). Por Esther Palomera
OPINIÓN | 'La multiplicación de la mentira'. Por Enric González

El Govern es personarà davant del Constitucional per defensar la norma de la desconnexió 'exprés'

Ultima reunió del Govern de la Generalitat abans de vacances

Victòria Oliveres

El Govern ha acordat personar-se davant del Tribunal Constitucional per defensar la reforma del reglament del Parlament de Catalunya, la norma pensada per la desconnexió 'exprés' que el Govern espanyol va recorrer davant del TC i que aquest va suspendre cautelarment ahir a la tarda.

S'utilitzarà la via de la formulació d'un recurs de súplica “per tal que es deixi sense efecte la decisió del Constitucional i, per tant, no s'admeti a tràmit el recurs formulat pel govern espanyol”, ha explicat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Jordi Turull. Si aquest recurs es desestimés, es presentarien al·legacions “en defensa de la reforma del reglament”.

El portaveu del Govern ha apuntat que “la suspensió del reglament és d'una indecència des del punt de vista jurídic i polític”, fet que, segons el Govern, mostra “que els catalans no som iguals davant la llei”. Així mateix ha recordat que “totes les comunitats autònomes poden tenir previst el mecanisme de lectura única”, que el Constitucional ha tombat en el cas català, i especialment que al Congrés dels Diputats es fa “ús i abús” d'aquest mecanisme.

A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Turull també ha afegit que la suspensió de la reforma “forma part de la persecució preventiva i ideològica per part del govern de l'Estat” i que el Govern actua per “defensar les institucions catalanes”.

Etiquetas
stats