Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'alcalde de Tortosa (Convergència) votarà a favor de mantenir el monument franquista

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel

elDiario.es Catalunya

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (Convergència), ha anunciat aquest dimecres que votarà a favor de “mantenir, reinterpretar i contextualitzar” el monument franquista de la localitat en la consulta que se celebrarà aquest dissabte. Els veïns de Tortosa podran triar entre dues opcions, la A, que consisteix a retirar el monument per al seu posterior museïtzació, i la B, que consisteix a mantenir el monument i reinterpretar-lo.

El citat monument, en memòria de la Batalla de l'Ebre, és un gran monòlit que es troba enmig del riu al seu pas per aquesta localitat. L'alcalde ha explicat que “mantenir i contextualitzar” el monument franquista significa “explicar com es va fer, que va ser inaugurat fa 50 anys pel dictador i incloure una explicació del moment que es va viure a Tortosa”. “No és retre un homenatge sinó un reconeixement a la memòria històrica i dedicar-lo a la pau”, ha reblat en declaracions a TV3.

Mentre l'alcalde i cinc regidors de CiU –la federació encara conserva les sigles als municipis– votaran per mantenir el monument, dos representants d'aquest grup són partidaris de la seva retirada. Bel ha subratllat que, més enllà del seu posicionament, el govern municipal treballarà per materialitzar “com més aviat possible” el resultat de la consulta. Junts pel Sí ja es va dividir al Parlament en una votació sobre aquest monument. ERC es va abstenir i diversos independents van votar a favor d'una moció de la CUP que instava a retirar el monument de forma immediata, mentre que CDC hi va votar en contra.

La consulta se celebrarà el proper dissabte entre les nou del matí i les vuit del vespre i estan cridats a les urnes, d'acord amb la Llei de Consultes no referendàries, tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats al municipi.

Etiquetas
stats