Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Núñez i la seva família van tenir durant cinc anys dues societats opaques a les Illes Verges

Josep Lluís Núñez i el seu fill van compartir cel·la en un mòdul de seguretat pel cas Hisenda

elDiario.es Catalunya

Primer va ser Oleguer Pujol Ferrusola, després Demetrio Carceller i aquest divendres s'ha conegut un altre català il·lustre que apareix en els 'papers de Panamà': es tracta del promotor immobiliari i expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez. Segons ha publicat El Confidencial, Núñez va ser el beneficiari, al costat d'altres membres de la seva família, de dues societats instrumentals a les Illes Verges constituïdes pel bufet panameny Mossack Fonseca.

Les societats van estar operatives més de cinc anys: El 2 de febrer de 1999, es van constituir les dues firmes, Marlur Limited i Thelway Investments Inc, totes dues amb el mateix capital, 50.000$, i amb seu a Tórtola, capital del paradís fiscal caribeny de Illes Verges. Les dues societats es van liquidar a finals del 2004, a petició dels clients, segons una carta del bufet panameny.

En un comunicat, el bufet de l'advocat Cristóbal Martell Advocats, que representa Núñez i Navarro, ha assenyalat que “l'estructura societària internacional que en el passat va tenir el Grup, avui extingida, va quedar al corrent de les obligacions formals i materials davant la Hisenda pública espanyola”.

Les dues societats dels Núñez estaven vinculades a dos comptes a Suïssa al banc UBS a Ginebra, de les que es desconeix si van ser regularitzat en l'amnistia fiscal de 2012.

L'any en què van ser creats les societats a les Illes Verges, 1999, també va ser l'any en què va esclatar el cas Hisenda, en què l'expresident del Barça era un dels principals implicats. Núñez va passar 38 dies a la presó el 2014, tot i que la seva condemna era de 15 anys de presó per haver subornat diversos càrrecs de l'Agència Tributària a Barcelona.

Forlán, també en els 'papers de Panamà'

L'exfutbolista de l'Atlètic de Madrid i del Vila-real, Diego Forlán, acompanya Messi a la llista d'astres del futbol que apareixen en els 'papers de Panamà'. Així es desprèn de la documentació inclosa en la filtració a la qual va tenir accés el diari alemany Süddeutsche Zeitung, que va compartir la informació amb el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació i 107 mitjans de 76 països.

En el cas del futbolista uruguaià, la documentació panamenya indica que va obrir la societat Rosari Trading Company per gestionar un compte suís a l'HSBC de Ginebra el 2006, quan jugava al Vila-real. En total, Forlán acumulava en dos comptes suïssos 1,4 milions de dòlars el 2007.

Etiquetas
stats