Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Rajoy i Mas, presidents clandestins

Siscu Baiges

0

Els partits de l’oposició creen governs a l’ombra per portar el control dels governs que estan en exercici. A Catalunya i Espanya tenim, però, governs reals que actuen com si estiguessin a l’ombra. La reunió secreta -com a mínim en sabem d'una, però ves a saber si n’hi ha hagut més- entre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, demostra una falta de respecte absolut envers la ciutadania.

Una falta de respecte que entra en el terreny de la presa de pèl quan es barreja amb un intercanvi de cartes entre els dos mandataris que se suposa que havia de ser el canal per compartir idees i propostes per buscar una sortida a l’embolic del referèndum sobre la forma de la relació futura entre Catalunya i Espanya. Estava la societat catalana a l’espera que Rajoy contestés la carta que Mas li havia enviat feia setmanes, especulant sobre quin dia arribaria i quin contingut tindria la resposta, i resulta que els dos s’havien reunit ja clandestinament.

Per fer-ho més absurd i increïble, el president de la Generalitat s’havia desplaçat a Madrid en cotxe perquè ningú no el detectés al pont aeri o a l’estació del tren d’alta velocitat.

Tots dos dirigents s’omplen la boca de la necessitat de transparència en l’acció política i es reuneixen d’amagatotis. Faria riure si no fos perquè Catalunya està embrancada en una aventura que l’ha dividit entre partidaris i contraris a la seva independència. I és tant preocupant aquesta ocultació a la ciutadania com la incomprensió que demostren envers la necessitat de demanar-ne excuses.

Rajoy i Mas consideren normal negociar sense donar explicacions de què negocien i a quins acords o desacords arriben. En una parella, aquesta actitud es considera infidelitat.

En política, aquesta actitud mereix la reprovació més absoluta. Cal exigir que mai, mai més, no ens tornem a assabentar que els nostres màxims dirigents polítics es reuneixen a esquenes dels ciutadans. Vivim en democràcia. Els temps de les perruques i els bigotis per moure’s pel país ja estan feliçment superats.

O és que caldrà encarregar a Método 3 que segueixi al president de la Generalitat per descobrir les reunions i pactes que vol ocultar a Catalunya?

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats