Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

'Personal' es un blog por el que desfilarán los personajes más significativos de la actualidad catalana, con las palabras del periodista Xavier Ribera y la mirada artística del ilustrador Jaume Bach.

Carme Forcadell, amazones de la independència

Xavier Ribera

Carme Forcadell i Lluís (1956), juntament amb Muriel Casals, Teresa Forcades i Ada Colau, s’han convertit en un tres i no res en les amazones catalanes del segle XXI. Emulant les llegendàries guerreres de la mitologia grega, Forcadell exerceix d’Hipòlita, també coneguda com Antíope, tot i que en aquest cas el seu regne és l’Assemblea Nacional Catalana i la seva lluita és la independència de Catalunya.

Llicenciada en filosofia i en ciències de la comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en filologia catalana per la mateixa universitat, ha treballat per a TVE Catalunya i col·laborat en diferents mitjans de comunicació; també ha treballat de funcionària del Departament d’Ensenyament com a coordinadora de normalització lingüística i assessora de llengua interculturalitat i cohesió social. En el camp polític, és militant d’Esquerra Republicana de Catalunya i va ser regidora d’aquesta formació a l’Ajuntament de Sabadell. També es membre de la Comissió de la Dignitat i sòcia de la Plataforma pel Dret a Decidir. Des del 2012 presideix l’Assemblea Nacional Catalana.

Aquesta xertolina, quasi desconeguda per al gran públic fins fa poc, es va coronar com a referent independentista català després de treure un milió i mig de ciutadans al carrer per demanar la independència. Un gest impensable fins llavors, que ha condicionat i condiciona l’agenda política ja no només catalana, sinó itambé l’espanyola. La història d’aquest ressorgir independentista ve, però, de més lluny: l’any 2005 el poble de Catalunya vota un Estatut en el Parlament i després en referèndum, que posteriorment és impugnat al Tribunal Constitucional que en sentència n’anul·la fins a catorze articles, en reinterpreta vint-i-set i posa perill el sistema d’immersió lingüística que, fins al moment, ha funcionat amb èxit a Catalunya. Tot plegat i des de llavors, la suma d’independentistes creix fins arribar a la marxa organitzada per Forcadell i el seu equip.

D’altra banda, la mitja Espanya que, de sempre, s’ha dedicat i es dedica a matar mosques a canonades, pressiona per liquidar l’ANC i amb ella la Carme Forcadell. Ella, que no parla com un gran polític, juga amb l’avantatge de tenir les idees clares i es limita a demanar als seus, que són cada cop més nombrosos, calma i a no caure en provocacions. Després que es filtrés el full de ruta de l’Assemblea on es dibuixen els possibles escenaris per després del 9 de novembre, l’Espanya de sempre i alguns més ha començat a esmolar ganivets i a demanar, entre altres coses, il·legalitzar la plataforma i apressar-ne els seus dirigents. Resoldre els conflictes a tall de guillotina, més propi del Regnat del Terror francès, no sembla la millor manera de canalitzar un problema que, a cops d’estupidesa, es va fent més gran. Els qui demanen el diàleg per desfer el nus de la confrontació, catalans i espanyols, observen impotents com la bola de neu es fa gran i l’allau quasi imparable.

Sobre este blog

'Personal' es un blog por el que desfilarán los personajes más significativos de la actualidad catalana, con las palabras del periodista Xavier Ribera y la mirada artística del ilustrador Jaume Bach.

Etiquetas
stats