Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sánchez Llibre mostra la seva preocupació pel “sentiment radical de catalanofòbia”

Sánchez Llibre mostra la seva preocupació pel "sentiment radical de catalanofòbia"

EuropaPress / eldiario.es

Madrid —

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha condemnat l'acte “vandàlic i feixista” que va patir aquest dimecres quan participava al costat d'altres polítics catalans en un acte de suport a la Diada al centre cultural de la Delegació de Catalunya a Madrid, i ha mostrat la seva preocupació per la “gran intolerància” i el “gran sentiment radical de catalonofòbia” que percep darrere d'aquestes agressions, pel que espera que un acte d'aquestes característiques “no es torni a repetir”.

En aquest sentit, ha dit que espera que aquest fet sigui en “una cosa excepcional” i no ordinari. “Porto 22 anys a Madrid i només tinc paraules de satisfacció per l'acollida de la societat madrilenya”, ha matisat.

Sánchez Llibre, que ha admès en tot moment no haver sentit “por” i que la seva reacció va ser “innata”, ha comentat que, “seguint els consells del titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del conseller català d'Interior, Ramon Espadaler”, tant ell com el delegat del Govern a Madrid van decidir denunciar els fets davant la Brigada Especial d'Informació de la Policia Nacional “per agressions físiques, per vandalisme i per feixisme”.

En aquest punt, el parlamentari de CiU ha destacat que quan van anar a posar la corresponent denúncia, la Policia els va comunicar que ja tenien identificats la majoria dels agressors, que segons sembla anaven amb la cara descoberta, ha dit. La Policia Nacional ha detingut, de moment, a sis dels quinze agressors.

Preguntat sobre si es va demanar protecció policial per vetllar per la seguretat de la celebració d'aquesta convocatòria a la capital madrilenya, Sánchez Llibre ha admès que ho desconeix, però ha afegit que potser a partir d'ara es faci necessari. No obstant, el delegat del Govern català a Madrid ha reconegut eldiario.es que no va sol·licitar presència policial perquè era “imprevisible” que succeís aquest acte vandàlic.

Treballar per que no es torni a repetir

Interrogat sobre si creu que el to crispat que genera la consulta catalana pot portar a esdeveniments d'aquesta envergadura, Sánchez Llibre ha remarcat que ara és “l'hora de la política” i d'obrir “un camí de diàleg” amb la finalitat que es pugui resoldre aquest sentir dels catalans perquè puguin decidir sobre el seu futur. “El diàleg ha començat i s'aprofundirà més”, ha assegurat.

Finalment, sobre si preveu demanar la il·legalització de les formacions polítiques a les quals pertanyen els agressors, Sánchez Llibre ha respost que no ho descarta però, en tot cas, ha assenyalat que el seu grup parlamentari estudiarà amb “serenitat” en els pròxims dies què iniciatives presenta arran de l'agressió soferta. En aquest sentit, no descarta demanar la il·legalització de partits radicals com falange.

Sánchez Llibre ha ofert una roda de premsa per donar tots els detalls que envolten a l'atac viscut ahir a la nit i també per agrair les “innombrables” mostres de suport que ha rebut en les últimes hores després de les agressions rebudes per un grup de sis “energúmens” de extrema dreta radical que ja han estat detinguts.

En concret, i entre d'altres, ha volgut donar les gràcies a tots els seus companys de CiU, al president de la Generalitat, Artur Mas, i altres dirigents de l'Executiu català, així com l'alcalde de Barcelones, Xavier Trias.

De la mateixa manera, ha estès el seu agraïment al president del Govern, Mariano Rajoy, a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a la resta de grups parlamentaris que s'han interessat pel seu estat de salut i a les forces policials i serveis mèdics que el van atendre.

En aquest sentit, el nacionalista català ha contrastat aquest tipus d'agressions que tant ell com altres dirigents catalans, entre ells el delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch, van patir a la seu cultura de Catalunya a Madrid, amb la manifestació “pacífica” que es va viure aquest dimecres a Catalunya amb motiu de la Diada.

Etiquetas
stats