Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Trias tornaria a guanyar a Barcelona amb un o dos regidors més que Colau, segons el GESOP

Debat entre els alcaldables de Barcelona organitzat per la FAVB y BTV / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

L'actual alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), tornaria a guanyar les eleccions municipals del proper 24 de maig, encara que perdria 3 o 4 regidors, segons l'enquesta del GESOP. CiU quedaria un o dos regidors per sobre de la Barcelona en Comú d'Ada Colau, que obtindria entre 8 i 9 seients al consistori barceloní. L'enquesta, publicada aquest dilluns a El Periódico de Catalunya, torna a deixar als de Trias en primera posició després que un sondeig del CIS vaticinés la seva caiguda per darrere de Barcelona en Comú.

Segons el GESOP, Trias obtindria un 22,6% dels vots, el que li valdria 10-11 regidors, 3 o 4 menys que els actuals. Per darrere quedaria la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, amb el 18,9% i 8-9 edils. Per darrere de la competició dels dos primers, el PSC de Jaume Collboni milloraria respecte a anteriors sondejos, quedant tercer amb el 14,6% dels vots i entre 6 i 7 representants, lluny dels 11 que té ara.

El PP també disminueix la caiguda prevista. Alberto Fernández obtindria un 12,5% de vots i 5 o 6 regidors, similar als 5 o 6 que tindria Ciutadans, amb el 12,1% de vots. El candidat d'ERC, Alfred Bosch, quedaria amb 10,2% i 4 o 5 representants, un ascens respecte als 2 que té actualment però sense acabar d'enlairar-se.

A més, segons la mateixa enquesta, la CUP-Capgirem de María José Lecha obtindria un 5% de vots, el que la col·locaria just a a la barrera per entrar a l'ajuntament amb 2 regidors.

Pel que fa als set candidats, Trias és el més conegut pels votants (97,6%), seguit d'Alberto Fernández (86,3%), Ada Colau (81,6%), Alfred Bosch (62,8%), Jaume Collboni (53,9%), Carina Mejías (30%) i María José Lecha (15,1%).

L'enquesta, elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) el 7 i 8 de maig passats mitjançant entrevista telefònica a 800 persones, té un error del +/- 3,5% i un nivell de confiança del 95%.

Etiquetas
stats