Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern diu que les conclusions del jutge sobre les comissions cobrades per CDC no estan provades

Homs evita parlar de les comissions cobrades per CDC i diu que ja donarà els explicacions el president Mas el proper dia 31.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El portaveu del Govern i conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, ha descartat valorar la interlocutòria que tanca la instrucció del cas Palau, en la qual el jutge conclou que CDC va cobrar al voltant de 5 milions en comissions de Ferrovial, en considerar que al document judicial “de fets provats no n'hi ha cap”. Homs ha recordat després que el president Mas ja compareixerà el proper 31 de juliol en seu parlamentària per donar compte del cas Palau.

En dues escuetes respostes a periodistes que li preguntaven per les suposades comissions, Homs no ha volgut entrar en detalls, atès que tampoc no es tracta d'una sentència, però sí que destacat les contradiccions existents entre la posició del jutge -que considera que la federació va cobrar de Ferrovial a través del Palau de la Música a canvi d'adjudicacions d'obra pública per a la constructora- i la de la “part perjudicada”, la pròpia institució musical, que ha evitat implicar CDC en l'espoli perpetrat per Fèlix Millet, segons informava aquest dimarts El Periódico.

Per la seva banda, la federació nacionalista ha emès un comunicat en el qual manifesta que no comparteix les “conclusions indiciàries” del jutge: “els indicis no tenen una base sòlida i són una reiteració de l'escrit extraprocessal fet pel fiscal fa uns dies”, declara CDC. Un cop més, subratllen que ni el partit, ni la Fundació CatDem, ni “cap persona amb relació orgànica” amb CDC s'han lucrat mai del Palau.

Etiquetas
stats