Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Messi paga a Hisenda 10 milions d'euros per drets d'imatge de 2010 i 2011

EUROPA PRESS

Barcelona —

Messi ha fet aquest pagament de forma voluntària després que un jutjat de Gavà ha imputat el futbolista i al seu pare per haver defraudat presumptament més de quatre milions d'euros a l'Agència Tributària entre 2006 i 2009 corresponents als seus drets d'imatge, i els hagi citat a declarar el dimarts 17 de setembre.

'La Vanguardia' avança en la seva edició de dilluns que Leo Messi ha presentat en els últims dies declaracions complementàries de la Renda (IRPF) del 2010 i el 2011 i ha pagat al fisc 10 milions d'euros addicionals. La notícia, indica el diari, podria implicar que el jugador busca un acord amb l'erari públic per abonar les quantitats que aquest li reclama, corresponents als exercicis 2007 a 2009.

Segons la Fiscalia, la suposada estratègia de Messi consistia a simular la cessió dels seus drets d'imatge a societats instrumentals radicades en paradisos fiscals - Belize i Uruguai - i, paral.lelament, formalitzar contractes de llicència, agència o prestació de servei amb altres ubicades en jurisdiccions de conveniència, com el Regne Unit i Suïssa.

D'aquesta manera, els ingressos del futbolista transitaven presumptament des d'aquests països europeus fins a les societats ubicades en els paradisos fiscals sense sotmetre pràcticament a cap tributació a l’Hisenda Pública, segons l'escrit del fiscal.

EL PARE, IDEÒLEG.

Per al fiscal, el pare del futbolista, Jorge Horacio Messi Pérez, és el presumpte ideòleg d'aquest frau quan el jugador era menor, davant les expectatives de l'elevat valor econòmic de la cessió dels seus drets d'imatge.

Quan Messi va complir la majoria d'edat, la Fiscalia creu que va permetre la tàctica del seu pare per defraudar al llarg de 2006, 2007, 2008 i 2009 al FC Barcelona, ​​Banc Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Telefónica i Kuwait Food Company, entre d'altres, sabent que no pagava cap tipus d'impost per la cessió i explotació dels drets.

D'aquesta manera, els ingressos nets obtinguts per Messi van ascendir a 2.558.771 euros en l'exercici de 2007, 3.817.733 el 2008, i 3.798.181 euros en 2009.

Etiquetas
stats