Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

El TSJC falla a favor del dret dels treballadors del metall a cobrar els endarreriments del 2013

El sector del metall és un dels punters pel que fa a exportacions

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Les empreses del metall de Barcelona hauran de pagar endarreriments salarials corresponents a tot l'any 2013 fruit de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) produïda arran d'una demanda interposada pels sindicats CCOO i UGT. L'acció judicial afectava a la patronal Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM).

Concretament, la sentència considera que a tot el col·lectiu de treballadors vinculats amb el conveni del metall de la província de Barcelona se li hauran “d'actualitzar els salaris amb efectes d'1/1/2013, primer amb les quantitats corresponents a cada grup, i segon amb un increment corresponent a l'1,7% corresponent a la diferència de l'IPC real i l'IPC previst segons els criteris de l'acord del 26/2/2012” .

Segons sengles comunicats de CCOO i UGT de Catalunya, el TSJC afirma amb claredat en el seu veredicte que la patronal haurà de pagar els endarreriments als treballadors amb data de l'1 de gener de 2013, “independentment que la manca de voluntat patronal d'acord faci impossible la concreció de les taules salarials definitives per al 2013”. Això no obstant, la sentència no és ferma si la patronal pressenta, com és d'esperar, recurs davant de la Sala Social del Tribunal Suprem.

Aprofitant aquesta sentència, els dos sindicats majoritaris demanaran la convocatòria urgent de la Comissió Negociadora del conveni siderometal·lúrgic de la província de Barcelona amb la intenció de firmar les taules salarials de base per a l'any 2013.

Noves mobilitzacions

La sentència és fruit d'un judici que es va celebrar el 25 de febrer passat després que a patronal es negués a acostar postures en la conciliació prèvia.

Com, malgrat la sentència, el conflicte al metall segueix viu, els sindicats CCOO i UGT han convocat una assemblea de delegats per al 20 de març a les cotxeres de Sans a les 10 del matí. En aquesta reunió es debatrà sobre els efectes de la sentència i sobre el bloqueig de la patronal a la negociació dels increments salarials corresponents als anys 2013, 2014 i 2015. En aquest sentit, es podria proposar un calendari de mobilitzacions del sector en defensa del conveni, accions que es podrien desenvolupar les pròximes setmanes.

El conveni del metall de Barcelona és el més important numèricament de Catalunya. Afecta a uns 150.000 treballadors.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats