Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ciutadans constata el fracàs de Rajoy i crida Sánchez a evitar aventures amb Podem

Juan Carlos Girauta ha fixat les grans línies de negociació de Ciutadans amb el PSOE

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Ciutadans considera que la pilota de la investidura està a la teulada del PSOE. Ho ha dit en roda de premsa el diputat Juan Carlos Girauta. “Hem vist que el Sr Rajoy ha tirat la tovallola en declinar l'oferiment del Rei sense intentar el diàleg”, ha afirmat. En aquest sentit, indicat que el líder socialista, Pedro Sánchez és qui té ara la iniciativa. I l'exerceix, perquè, segons Girauta, “aquest matí el secretari general del PSOE ha cridat a Albert Rivera, líder de Ciutadans, amb l'objectiu d'obrir el diàleg”.

Abans d'iniciar converses, el responsable de Ciutadans ha desqualificat un pacte entre PSOE i Podem. Segons Girauta un acord d'aquest tipus suposaria “hipotecar” amb una formació els plantejaments econòmics o sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya “no semblen tenir molt a veure amb el que el PSOE diu promoure”.

Ha afegit el que per a Ciutadans seria imperdonable, és a dir, que perquè l'acord entre PSOE i Podem fructifiqués seria necessària almenys l'abstenció a la investidura de “les formacions separatistes”, cosa que suposaria haver de pagar alguna cosa a canvi, ha indicat.

Tot seguit, Girauta va esbossar el que en opinió del seu grup seria el més aconsellable per a Sánchez, és a dir, situar-se en l'espai de la centralitat, del constitucionalisme, al voltant dels pilars fonamentals del sistema democràtic“.

Per construir l'alternativa, l'executiu del partit de Rivera fixarà dilluns les grans línies a partir de les quals seure a negociar amb els socialistes. Entre aquestes ha esmentat alguns principis: “Estem disposats al diàleg, a partir de la defensa de la unió i la igualtat de tots els espanyols. En aquest sentit ha repetit un mantra polític de la formació centrista: ”l'essencial seran les propostes, no volem parlar de butaques ni càrrecs“.

El líder de ciutadans ha reforçat la seva tesi a partir de plantejaments potser maniqueus: “Sánchez ha de triar entre els que reparteixen misèria, o els que volem consolidar l'estat del benestar” o afirmant que els socialistes han d'escollir “entre qui vota amb Le Pen per la sortida de l'euro ”i els que opten per“ compartir un projecte europeista”.

Etiquetas
stats