Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP destitueix la seva portaveu a L'Hospitalet aprofitant que estava de baixa per permís

Sonia Esplugas amb el líder del PPC, García Albiol, i la regidora de Badalona Cristina Agüera

Arturo Puente

La fins ara portaveu del grup municipal del PP a L'Hospitalet de Llobregat, Sonia Esplugas, ja no ho és, després que el ple de la ciutat acceptés aquest dimarts un canvi de portaveu que van reclamar dos regidors del seu grup. La raó adduïda per aquesta destitució és que Esplugas està de permís per maternitat des del dia 14 de maig, quan va néixer la seva filla. El partit ha fet servir l'embaràs i maternitat de la regidora per treure-la del primer lloc municipal, una situació que ha creat malestar entre les bases del partit.

La d'aquest dimarts no és la primera vegada que els dos regidors del PP a L'Hospitalet, Francisco Javier Martín i Pedro Alonso, intenten moure la cadira d'Esplugas. El dia 2 de maig ja van introduir una petició al registre municipal per rellevar Esplugas de la seva principal funció, sota l'argument que la regidora estava embarassada. No obstant això en aquell moment, la portaveu ni tan sols estava de baixa, tot i que la seva filla naixeria només 12 dies després.

Esplugas es va resistir al primer intent de substitució, i l'enrenou generat a l'agrupació local dels populars va fer intervenir la direcció autonòmica del partit, des d'on es va aconseguir que els regidors Martín i Alonso retiressin l'escrit de destitució. En aquell moment van arribar irades protestes de càrrecs rellevants de la formació respecte la situació que s'havia donat a l'Hospitalet, com la de l'exdiputat al Congrés Antonio Gallego, que el va qualificar de “vomitiu” en un post de Facebook que posteriorment va esborrar.

Segons fonts coneixedores del procés, l'“assessor amic” a qui es refereix Gallego al seu post seria el secretari general del PP de Castelldefels, David Solé, mà dreta de l'exalcalde de la localitat, Manu Reyes. Després que el primer intent de destituir a l'Espluga fallés, Solé hauria renunciat a fer-se amb aquest càrrec d'assessor.

Aquest dimarts, en canvi, la petició de relleu introduïda en el registre el dia 23 de maig es va fer efectiva i Esplugas va perdre el càrrec de portaveu. Consultat per aquest diari, Ramon Riera, secretari territorial del PP català, assegura que aquest relleu “ni li agrada ni li disgusta”, però que de totes maneres la direcció del partit garanteix que Esplugas tornarà al lloc de portaveu quan acabi la seva baixa i decideixi reprendre la seva activitat. “Esplugas va ser la nostra candidata i cap de llista a les passades eleccions municipals i té la confiança del partit per continuar com a portaveu digui el que digui qualsevoli”, explica Riera.

L'entorn d'Esplugas i una part de la militància de base de L'Hospitalet són escèptics sobre la recuperació del càrrec de portaveu per part de la número u municipal. Segons entenen, amb dos regidors en contra seva, a Esplugas li serà molt difícil reprendre el seu càrrec quan torni a l'activitat política, fins i tot encara comptant amb el suport de la direcció autonòmica del PP.

Etiquetas
stats