Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Un jutge admet la demanda de Societat Civil Catalana contra eurodiputats i SOS Racisme

L'eurodiputat d'ERC-MES Ernest Maragall

elDiario.es Catalunya

Un jutge de Barcelona ha admès a tràmit la demanda de l'entitat contrària a la independència Societat Civil Catalana (SCC) contra sis eurodiputats i entitats com SOS Racisme o l'Amical de Mathausen per un manifest que tots ells van signar el 2014 per protestar contra el lliurament del Premi Ciutadà Europeu 2014 a SCC, on vinculaven la plataforma amb l'extrema dreta.

Eurodiputats catalans i estrangers i diverses entitats cíviques com les denunciades van demanar la retirada del Premi Ciutadà Europeu 2014 que l'Eurocambra va atorgar a Societat Civil Catalana. A través d'un manifest, van expressar la seva preocupació “per les proves i investigacions que vinculen SCC amb organitzacions d'extrema dreta” i per les informacions que “relacionen a SCC i al seu president Josep Ramon Bosch amb el franquisme i el nazisme”.

“Sol·licitem al jurat del Parlament Europeu que anul·li la concessió del Premi Ciutadà Europeu 2014 a SCC”, deia el manifest, que afegia que l'organització és “incompatible” amb els valors que reconeix el premi.

“L'objecte de la demanda és perquè en el manifest considerem que es fica il·legítimament en l'honor de SCC i per fundar-se en afirmacions de fet inequívocament falses i mentiders que atribueixen a SCC conductes deshonroses mai esdevingudes”, ha assenyalat Societat Civil Catalana a l'agència EFE.

En aquest sentit, Societat Civil ha deixat clar que aquestes acusacions són “falses” i fins i tot poden ser “qualificades com injurioses i, en algun aspecte, com calumnioses”, i constitueixen “una intromissió il·legítima en l'honor de SCC”.

Per això, ha sol·licitat “la condemna dels demandats a cessar” en la seva activitat i “a abstenir-se en el futur de qualsevol actuació que, directament o indirectament, suposin imputació a SCC de conductes idèntiques o similars” a les expressades en el manifest.

També reclama la “condemna dels demandats a indemnitzar solidàriament SCC en els danys i perjudicis soferts com a conseqüència de la falsa imputació realitzada en el manifest”, i que ha xifrat en 25.000 euros.

Entre els demandats hi ha els eurodiputats d'ERC, Josep Maria Terricabras i Ernest Margall; de CDC, Ramon Tremosa; de Compromís, Jordi Sebastià; de Bildu, Josu Juaristi; i d'Anova, Lidia Senra.

Societat Civil Catalana està dirigida des del passat 28 de setembre pel Rafael Arenas. El seu anterior president, Josep Ramon Bosch, està investigat per proferir insults a personalitats catalans presumptament des d'un perfil fals.

Etiquetas
stats