Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La companyia portuguesa Teatro Do Mar inaugura el festival Contorsions en el TEM

Una imatge de l'obra 'Mutabilia', de la companyia Teatro do Mar.

elDiariocv

València —

0

La companyia Teatro do Mar va ser fundada a Sines (Portugal) el 1986, de la mà de la directora artística Julieta Aurora Santos i l'actor i director Vladimir Franklin. El que en principi va nàixer com una modesta experiència de teatre de carrer va acabar convertint-se en una de les formacions escèniques de més recorregut ja no només al seu país, sinó també a la resta d'Europa i al Brasil.

Amb quasi un centenar de creacions a les esquenes, Teatro do Mar ha tingut també un paper clau com a agent cultural i artístic de la regió, promovent la participació ciutadana en espectacles comunitaris i impulsant un circuit educatiu amb classes per a gent de totes les edats. Convençuts del paper de l'art circense com a espill de la societat, aborden temes complexos des de la despreocupació del clown i encunyat un estil propi on l'humor invadeix els problemes quotidians, i on l'espectador es diverteix mentre reflexiona sobre allò que està veient.

El proper dijous 25 de novembre al TEM, Teatro do Mar s'unirà a l'impressionant repertori de creadors internacionals que han desfilat pel festival Contorsions des de la seua primera edició, a l'abril de 2018: Claudio Stellato, Leo Bassi, Emiliano Alessi… Eixe dia, a partir de les 20 hores, els portuguesos alçaran el teló de la quarta entrega del Festival Internacional de Circ de València, que enguany se celebra de manera exclusiva, i per primera vegada, als dos espais municipals de la ciutat. I ho faran amb una de les seues propostes més recents, Mutabilia, un espectacle de circ contemporani i teatre físic que es desenvolupa sobre una estructura canviant, metàfora de la inestabilitat del món on vivim.

Tot això, clar, sota la direcció de Julieta Aurora Santos, que trenta-cinc anys després continua investigant sobre les possibilitats socials d'esta disciplina. “Mutabilia posa el focus en les relacions humanes com a actes de llibertat, expressió i construcció”, assenyala l'artista. “L'acció transcorre en una estructura escènica minimalista, inspirada en una idea de ”casa“, que es va transformant al llarg de l'espectacle. Ubicada sobre un únic i fràgil eix, el seu equilibri depèn dels qui l'habiten i sustenten”.

Fins el 28 de noviembre, Contorsions completarà la seua programació de 2021 amb les representacions d'El desig d'estar junts, de La Finestra Nou Circ (dia 26, 20:30 h., La Mutant), Save the Temazo, a càrrec del col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. (dia 27, 12:30 h., Plaça del Rosari), i Sopa (i el que el vent no s'emportà), d'Ateneu 9 Barris (dia 28, 19 h., La Mutant).  

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats