Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

L’artista Mona Hatoum rep el Premi Internacional Julio González de l’IVAM

Vicent Marzà lliura el Premi Internacional Ju lio Gonzalez a Mona Hatoum.

elDiariocv

València —

0

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, ha lliurat el Premi Internacional Julio González a l’artista Mona Hatoum.

La creadora multidisciplinària es converteix així en la segona dona que el rep en els vint anys d’història del premi, que s’ha atorgat a artistes com Annete Messager, George Baselitz, Robert Rauschenberg, Pierre Soulages, Miquel Navarro, Jasper Johns o Andreu Alfaro.

El guardó reconeix “la trajectòria d’una de les artistes contemporànies més destacades a escala mundial i el seu compromís amb els drets humans”, ha destacat el conseller Vicent Marzà i ha afegit: “La seua famosa instal·lació ‘Hot Spot III’ es pot veure des del carrer i estic convençut que cada vegada que algú la mira convida a reflexionar sobre el món, la humanitat i la necessitat de reconstruir i cohesionar les nostres societats”.

A més, el titular de Cultura de la Generalitat ha assenyalat que “per damunt de tot, estem encantats de reconéixer el treball de Mona Hatoum perquè, a partir d’ara, estarà vinculada per sempre a València i ens encantaria que considerara aquesta ciutat com seua, com una més de les seues moltes i estimades pàtries”.

La directora de l’IVAM, Nuria Enguita, ha recordat que “l’exposició que li ha dedicat el museu és una ocasió excel·lent per a revisar la seua trajectòria”.

Cal recordar que des del 16 d’abril la galeria 1 de l’IVAM acull una mostra d’obres d’aquesta artista britànica d’origen palestí i que estarà oberta al públic fins al 26 de setembre.

L’exposició reuneix escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper realitzades majoritàriament al llarg de les últimes dues dècades: “Estructures que ens parlen de cossos vulnerables, utensilis i mobiliari fora d’escala que es converteixen en presències transcendents; arquitectures violentades, objectes bells i al mateix temps feridors, o mapes del món que en la seua fragilitat ens conviden a pensar en l’espai-temps en què vivim i en les múltiples formes d’entendre una realitat en què es mescla l’aspecte personal i el polític”, ha afegit Nuria Enguita.

Mona Hatoum ha agraït aquest reconeixement i el muntatge de l’exposició de les seues obres organitzat per l’IVAM. Després de l’acte de lliurament ha impartit una conferència sobre la seua obra i el seu procés creatiu.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats