Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Sembra Llibres enceta una col·lecció d’assaig amb temes vinculats a l’actualitat

Coberta del llibre 'Palestina. Una història essencial' del professor d'Història de la UV Jorge Ramos Tolosa.

elDiariocv

València —

0

L’editorial valenciana Sembra Llibres ha encetat una nova col·lecció d’assaig amb temes vinculats a l’actualitat, en format curt i explicats de manera didàctica. La primera llavor de la sèrie ‘Bàsics Sembra’ és Palestina. Una història essencial, escrit pel professor d’Història de la Universitat de València, Jorge Ramos Tolosa.

Tal com informa l’editorial, aquest llibre “convida a descobrir la història d’aquesta terra des de l’última època otomana fins a l’actualitat: el domini britànic, la colonització sionista, les resistències palestines, les resolucions internacionals i el paper de l’ONU, l’exili interior i exterior, la lluita de les dones, els acords de pau o la consolidació de l’apartheid”.

El resultat és un llibre bàsic per a desxifrar una de les qüestions que, malauradament, continua sent una de les més actuals i cruels de l’actualitat.

Sembra Llibres també ha anunciat aquest dilluns el segon llibre de la sèrie, Principis elementals de filosofia, un clàssic traduït per primera vegada al català que reuneix les lliçons curtes i entenedores de Georges Politzer quan era professor de la Universitat Obrera de París. Des de Plató fins a l’època contemporània, aquest manual didàctic introdueix als lectors en la història de la filosofia “des d’un punt de vista transformador”.

Georges Politzer va ser torturat i afusellat durant l’ocupació nazi de França, però el seu llegat perdura gràcies als seus antics alumnes que van reunir en aquesta obra les lliçons del mestre.

L’editorial presenta aquesta primera edició en el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes nazis a París i en plena efervescència de la nova extrema dreta a tot Europa. El llibre compta amb la traducció i el pròleg de Joan Palomares, vocalista del grup Prozak Soup i professor de Sociologia de la Universitat Jaume I i de la Universitat de València.

Una novel·la àcida i transgressora

La trilogia Vernon Subutex, de Virgine Despentes, és ja un fenomen literari. Després d’arrasar a França, aconseguir diversos guardons literaris en aquest país i ser adaptada a la petita pantalla per Canal+, ha estat seleccionada com a millor novel·la pel prestigiós premi Man Booker International.

Sembra Llibres, després de publicar la primera part en català, publica ara Vernon Subutex 2, la segona part d’aquesta novel·la àcida, traduïda per Anna Casassas. La il·lustració de la coberta la signa David de las Heras.

En aquesta ocasió Despentes retrata la caiguda de l’estat del benestar i ho fa mitjançant la història d’uns personatges rebels i radicals que es menjaven el París dels anys vuitanta i que en la maduresa s’enfronten als efectes nefastos de la crisi social i econòmica. Una lectura absorbent, irònica i realista concebuda a boca de canó.

Virgine Despentes és un dels grans noms de la literatura europea actual. És autora d’obres transgressores i censurades com Baise-moi, així com del celebrat manifest feminista Teoria King Kong, un text combatiu i demolidor que ha esdevingut un dels grans referents del feminisme actual.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats