Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La Universitat de València analitza els reptes de la Unió Europea davant la pandèmia i el Brexit

El catedràtic José Luis García Delgado.

elDiariocv

València —
22 de febrero de 2021 11:49 h

0

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València oferirà aquest dimecres 24 de febrer a les 17 hores una conferència en línia a càrrec de José Luis García Delgado, catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat de Nebrija. El debat, sota el títol ‘Europa, 2020-2021: anys crucials’, serà presentat i moderat per Cecilio Tamarit, catedràtic d’Economia en la Universitat de València i director del Centre de Documentació Europea, i serà retransmès en línia i en directe a través del canal de YouTube de la Nau.

L’acte, que s’emmarca dins del cicle ‘Les raons d’Europa’, està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, el Vicerectorat de Cultura i Esport, i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. La conferència, que requereix inscripció gratuïta a través d’aquest enllaç, compta amb la col·laboració de l’Acció Jean Monnet de la Comissió Europea (CE).

A ‘Europa, 2020-2021: anys crucials’, García Delgado parlarà sobre com la coincidència de la pandèmia i el Brexit, acabats d’iniciar els nous mandats al capdavant del Consell Europeu i de la Comissió Europea, han fet de 2020 un any crucial en la història de la Unió Europea.

També sobre les respostes que el club comunitari ha donat a l’emergència sanitària i la crisi econòmica, un conjunt de mesures extraordinàries que durant 2021 tindran oportunitat de conèixer la seua aplicabilitat i els seus efectes, mentre la situació sanitària, econòmica i social continua enfrontant-se a dificultats no poc excepcionals. Analitzar tot això, així com els principals reptes que avui Europa té plantejats, amb referències sistemàtiques en cada cas a les peculiaritats que ofereix l’escenari espanyol, és l’objecte d’aquesta conferència.

García, catedràtic d’Economia Aplicada en la Universitat de Nebrija, ha impartit docència en les universitats d’Oviedo i Complutense i va ser rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo des de 1995 a 2005. A més, és titular de la Càtedra Fundació “la Caixa” Economia i Societat i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques.

Així mateix, aquest catedràtic també és autor d’una extensa obra centrada en la modernització econòmica d’Espanya i Europa que li ha valgut el Premi Nacional d’Investigació Pascual Madoz, en l’àrea de Dret i Ciències Econòmiques i Socials i el Premi d’Economia Rei Joan Carles. A més de codirigir per a la Fundació Telefónica la investigació “Valor econòmic de l’espanyol”, amb catorze volums publicats entre 2007 i 2016, és president del Círculo Cívico de Opinión des de la seua fundació en 2011.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola compta amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, conselleries de Transparència, i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats